ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Hilversummer aangehouden voor het oproepen tot geweld via social media | NH Gooi
  • Regio Hilversum
  • Thema Media
  • Vrijdag 26 november 2021 om 09:39 | bijgewerkt: om 14:29 uur
  • Eline Ploch

Een man is gisterenavond aangehouden in de omgeving van het Jac. P. Thijsseplein in Hilversum. Hij wordt verdacht van het oproepen tot geweld via social media.

Aanhouding opruiing Hilversum
Inter Visual Studio / Jan Peter Otto

Het gaat om een 32-jarige inwoner van Hilversum. De politie hield de man aan bij de kruising met de Kleine Drift. Hierbij werden de agenten ondersteund door een politiehelikopter. 

De aanhouding ging niet zonder slag of stoot. De Hilversummer probeerde te vluchten en de politie heeft pepperspray moeten gebruiken om de man te kunnen arresteren.

De politie startte een onderzoek nadat zij informatie had gekregen dat de man op social media opreip tot geweld tegen de politie en de overheid. De politie wist de identiteit en woonplaats van de verdachte te achterhalen. Na toestemming van de officier van justitie kon hij gisteren rond 20:00 uur worden aangehouden en verhoord.

Aanhouding hilversum
Inter Visual Studio / Jan Peter Otto

Kennismaken?

Wil je radio, tv of podcasts maken, techniek leren of je marketingskills inzetten? Meld je aan en we nemen persoonlijk contact met je op voor een kennismaking!

Bekijk vacatures

  Beelden uit 't Gooi

Meer beelden

Jouw foto hier? Mail naar beelden@nhgooi.nl!

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
Net gemist?

Kleurenradio

Gisteren om 19:00.

Terugluisteren