ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Aantal Gooise coronabesmettingingen stabiliseert, meeste sterfgevallen sinds half januari | NH Gooi
  • Dinsdag 30 november 2021 om 16:13 | bijgewerkt: om 16:14 uur
  • Sjoerd Stoop

Het aantal mensen in 't Gooi dat positief is getest op het coronavirus lijkt gestabiliseerd vergeleken met de enorme stijging een week geleden. Sterker nog: het aantal nieuwe positieve tests ligt ruim 5 procent lager vergeleken met vorige week. Dat blijkt uit cijfers van het RIVM, die NH Nieuws met hulp van LocalFocus inzichtelijk heeft gemaakt. 

Teststraat 't Gooi (GEBLURD)
Teststraat 't Gooi (GEBLURD) NH Nieuws

Het aantal nieuwe coronabesmettingen is in vrijwel alle Gooise gemeenten wat afgenomen. Het hardst in Weesp, waar het aantal positieve tests een kwart lager ligt dan een week geleden.

Afgelopen week zijn er in Weesp per 100.000 inwoners maar liefst 820,8 mensen positief getest. Dat komt in de praktijk neer op 162 mensen met een coronabesmetting, vergeleken met 222 mensen een week eerder. 

Wijdemeren heeft meeste besmettingen

Ondanks een daling heeft Wijdemeren relatief gezien nog altijd de meeste coronabesmettingen van de regio. In de fusiegemeente werden afgelopen week per 100.000 inwoners 1.022,3 mensen positief getest. Dat komt neer op 249 mensen. Een week geleden waren dat nog 281 mensen.

Bekijk op de kaart het aantal besmettingen in de afgelopen week in jouw gemeente:

Meeste sterfgevallen sinds half januari

Er overleden afgelopen week liefst elft mensen in de regio aan de gevolgen van het coronavirus, het hoogste aantal sinds half januari. Het totale aantal sterfgevallen in 't Gooi sinds het begin van de corona-uitbraak staat daarmee volgens het RIVM op 283 mensen.

Er werden afgelopen week vijf mensen uit 't Gooi opgenomen in het ziekenhuis. Dat is een stuk lager vergeleken met vorige week toen er nog tien mensen werden opgenomen. 

Kennismaken?

Wil je radio, tv of podcasts maken, techniek leren of je marketingskills inzetten? De bijeenkomst van 27 november gaat niet door, maar meld je aan en we nemen persoonlijk contact met je op voor een kennismaking!

Bekijk vacatures

  Beelden uit 't Gooi

Meer beelden

Jouw foto hier? Mail naar beelden@nhgooi.nl!

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
Net gemist?

Vroeger of Later

Gisteren om 21:00.

Terugluisteren