ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Amsterdamse zanger Dries Roelvink twee zondagen voor het voetlicht in De Platenkast van... | NH Gooi
Dries Roelvink en tourmanager Peter Klaassen twee zondagen te gast bij Peter Douglas in De Platenkast van...
Dries Roelvink en tourmanager Peter Klaassen twee zondagen te gast bij Peter Douglas in De Platenkast van...

Hij werd geboren en groeide op in de Amsterdamse wijk de Jordaan. Speelde drie jaar in het tweede elftal van FC Amsterdam van voorzitter Dé Stoop voor hij ging zingen.

Won in 1985 een talentenjacht in de Shorts of London op het Rembrandtplein te Amsterdam en stortte zich op het zingen, wat hem twee jaar later een platencontract opleverde.

Zondag 27 februari en zondag 6 maart in De Platenkast van... Dries Roelvink samen met zijn tourmanager Peter Klaassen.

Zijn populariteit werd beloond met een eigen reality-serie 'Ik ben Dries', uitgezonden op de Amsterdamse zender AT5 en later ook op SBS6. Echt grote bekendheid kreeg Dries Roelvink in 2007 toen hij te zien was in een reclamespot voor de ANWB. In deze reclame droeg hij een gele zwembroek. Dit leverde hem een nominatie op voor een Loden Leeuw in de categorie "irritantste BN-er". Hij werd uiteindelijk tweede.

Dries Roelvink maakte in 2020 een documentaire over de stad Amsterdam in corona-tijd. En daarnaast maakte hij items vanaf het Binnenhof als politiek verslaggever voor RTL Boulevard.

Het eerste deel met Dries Roelvink wordt aanstaande zondag om 12:00 uur uitgezonden op NH Gooi radio. Peter Douglas praat met de Amsterdamse zanger in De Platenkast van...

Kennismaken?

Wil je radio, tv of podcasts maken, techniek leren of je marketingskills inzetten? Meld je aan en we nemen persoonlijk contact met je op voor een kennismaking!

Bekijk vacatures

  Beelden uit 't Gooi

Meer beelden

Jouw foto hier? Mail naar beelden@nhgooi.nl!

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
  • Vroeger of Later | Vandaag om 21:00.
  • Kleinkunst- en theatermuziek, met Jos Moll en Mischa Spelt
  • NH Gooi Chill | Vandaag om 23:00.
  • Ballads & easy-listening muziekmix, met regionieuws.
Net gemist?

Jazznotes

Gisteren om 20:00.

Terugluisteren