ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Vogelkijkhut vernield terwijl Bertus net alles had opgeknapt: "Gewoon stom" | NH Gooi
  • Woensdag 06 juli 2022 om 12:00
  • Mark Arents

Vogelaar Bertus van den Brink is nog altijd een beetje ontdaan. Een vogelkijkhut die over het Eemmeer uitkijkt is vorige week door vandalen vernield. Alle planken aan de zijkant van de hut lijken eruit getrapt, dus erg beschut zit je niet meer. "Ik ben er heel erg pissig over, dit is gewoon stom."

NH Nieuws

Gek is het niet dat Bertus de vernieling hoog opneemt; afgelopen winter knapte hij vrijwillig de kijkhut op. "Ik heb alle luikjes vervangen en we wilden binnenkort samen met Staatsbosbeheer de buitenkant opnieuw lakken." Die werkzaamheden zijn voorlopig maar even uitgesteld.

Bertus zit soms wel de hele dag in deze vogelkijkhut. "Er broedt zelfs een zeearend hier vlakbij." Vandaar dat hij het geen enkel probleem vond om eigenhandig de boel op te knappen. "Ik neem dan mijn gereedschap mee, maar ook mijn camera en verrekijker en dan vermaak ik me hier wel."

"Al zou je hier blowen, helemaal prima; als je je troep maar opruimt en niks sloopt"
Bertus van den Brink - vogelaar

Wie de dader of daders zijn weet Bertus simpelweg niet. "Je moet echt wel een stukje lopen wil je hier komen, dus ik heb geen idee wie dan zoiets doet? Al zou je hier vanwege de rust blowen, helemaal prima; als je je troep maar opruimt en niks sloopt."

Kennismaken?

Wil je radio, tv of podcasts maken, techniek leren of je marketingskills inzetten? Meld je aan en we nemen persoonlijk contact met je op voor een kennismaking!

Bekijk vacatures

  Beelden uit 't Gooi

Meer beelden

Jouw foto hier? Mail naar beelden@nhgooi.nl!

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
Net gemist?

Kleurenradio

Gisteren om 19:00.

Terugluisteren