ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Paard Ymke herstelt na helse redding uit sloot: 'zeven uur in brandende zon' | NH Gooi
  • Maandag 15 augustus 2022 om 20:33 | bijgewerkt: dinsdag 16 augustus 2022 om 13:23 uur
  • Suzette Nesselaar
NH Nieuws

Een paard genaamd Ymke uit Nederhorst den Berg heeft een aantal helse dagen achter de rug. Vorige week kwam de merrie vast te zitten in een smalle diepe sloot, waar zij niet zelf uit kon komen. Zeker zeven uur lang kon het paard geen kant op. "Ze kon niet eens meer haar eigen hoofd omhoog houden", vertelt eigenaresse Marti Bergman. "Ik kon alleen maar huilen."

Het grootste gedeelte van de tijd bracht het paard 's nachts door in de sloot. Na ruim zeven uur werd de brandweerpost Nederhorst den Berg gealarmeerd om het dier te redden. Met een zogenaamde paardenbroek, een soort harnas voor paarden, is Ymke met een hijskraan uit het water gehaald.

Volgens Bergkamer was het wel nog even spannend of haar paard dit zou overleven. "De dierenarts zei dat ze niks meer kon doen en alles gedaan had wat ze kon doen. Ze wilde hem een spuitje geven. Maar ik zei: dat gaat zeker niet gebeuren. Ik wilde eerst afwachten en kijken wat er ging gebeuren." Na een paar uur lukte het Ymke alsnog om overeind te komen.

"Ik was zo bang om haar kwijt te raken"
Marti bergman, eigenaar paard

Volgens Bergman kunnen paarden niet lang blijven liggen op hun buik. "Als paarden te lang liggen dan breken ze heel snel van alles. Hun organen zijn daar ook niet op gemaakt. Daarom moet een paard vaak worden ingeslapen als hij of zij niet meer overeind komt. Ik was zo bang haar kwijt te raken."

Maar al met al is het met Ymke goed gekomen. "Na een aantal dagen liep ze weer goed. En gisteren kwam ze zelf aandraven, dus het komt goed", aldus Bergman.

Kennismaken?

Wil je radio, tv of podcasts maken, techniek leren of je marketingskills inzetten? Meld je aan en we nemen persoonlijk contact met je op voor een kennismaking!

Bekijk vacatures

  Beelden uit 't Gooi

Meer beelden

Jouw foto hier? Mail naar beelden@nhgooi.nl!

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
Net gemist?

Kleurenradio

Gisteren om 19:00.

Terugluisteren