ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Nipt verlies na triller voor debuterende volleyballers van Huizen in eredivisie | NH Gooi
  • Regio Huizen
  • Zondag 02 oktober om 00:02 | bijgewerkt: om 01:07 uur
  • Martijn Kramer

PDK Huizen is het avontuur in de eredivisie begonnen met een nederlaag. In een sfeervolle sporthal Wolfskamer maakten de Huizers zaterdag hun debuut op het hoogste niveau. De volleyballers van trainer Teun Buijs moesten na een spannende slotfase hun meerdere erkennen in VCN uit Capelle aan den IJssel (2-3). 

Volleyballers Huizen verliezen eerste eredivisie wedstrijd
Volleyballers Huizen verliezen eerste eredivisie wedstrijd Martijn Kramer

De openingsfase was een gelijkopgaande strijd. Toch sleepten de bezoekers uit Capelle aan den IJssel de eerste set met 21-25 binnen. Daarna liet Huizen zich van een betere, andere kant zien. Het fanatieke publiek ging massaal achter het team staan. Mede daardoor werden de tweede (25-15) en derde set (25-18) overtuigend gewonnen. 

Tekst loopt door onder de video.

NH Nieuws

Spannende vijfde set

Helaas voor de toeschouwers van de thuisploeg wist VCN de rug te rechten. De bezoekers waren heer en meester in de vierde set, 2-2. Daardoor kwam alles aan op een vijfde en beslissende set. Huizen kreeg in die slotfase langzaam de overhand. Lange tijd leek een overwinning binnen handbereik, maar toch trokken ze aan het kortste eind: 14-16.

Tekst loopt door onder de video.

NH Nieuws

Niet puntloos

Huizen begint de competitie overigens niet puntloos. De twee gewonnen sets leveren de volleyballers van trainer Teun Buijs namelijk één punt op. 

Volgende week speelt de volleybalclub uit het Gooi hun eerste uitwedstrijd van de competitie. De club gaat dan op bezoek bij ZVH uit Zevenhuizen.

Kennismaken?

Wil je radio, tv of podcasts maken, techniek leren of je marketingskills inzetten? Meld je aan en we nemen persoonlijk contact met je op voor een kennismaking!

Bekijk vacatures

  Beelden uit 't Gooi

Meer beelden

Jouw foto hier? Mail naar beelden@nhgooi.nl!

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
Net gemist?

40UP Beat

Gisteren om 23:00.

Terugluisteren