ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Politieke partijen in de bres voor Huizer Museum: 'De situatie is al een tijd zorgelijk' | NH Gooi
  • Dinsdag 22 november 2022 om 17:34 | bijgewerkt: woensdag 23 november 2022 om 15:10 uur
  • Daan Visser

Hoe zit het nou met de financiële steun voor het Huizer Museum? Dat willen de ChristenUnie, GroenLinks, PvdA en de SP weten van het college. Daarom hebben de vier partijen gezamenlijk raadsvragen gesteld. "Als we niets doen is het einde voor het Huizer Museum in zicht", zo stellen de vier partijen zorgelijk.

Het Huizer Museum
Google Streetview

Het culturele instituut van het voormalige vissersdorp is er om de historie van Huizen in leven te houden. Maar vanwege onduidelijkheid over het toekennen van een extra subsidie lijkt het museum nu doelloos rond te dobberen en kunnen ze zelfs geen nieuwe tentoonstellingen voor volgend jaar opzetten. "De situatie is al een tijd zorgelijk", beoordelen de partijen.

Dobberen

Tijdens de laatste raadsvergadering van begin november beloofde het college met een nieuw voorstel te komen voor extra subsidie, een eerdere exploitatiesubsidie vanaf volgend jaar werd namelijk afgeschoten. Maar de vier partijen zijn bang dat een nieuw voorstel, dat het college heeft beloofd, er niet gaat komen. "Wij maken ons daarom nog meer zorgen over het voortbestaan van het Huizer Museum dan wij al deden."

Zo vragen de partijen specifiek meer duidelijkheid over het nieuwe voorstel voor een extra subsidie en of het college hier al gesprekken met het museum over heeft gehad. De vier partijen verwachten de antwoorden op hun vragen tijdens volgende commissievergadering Sociaal Domein van 29 november.

In het radioprogramma NH Gooi Zaterdag van 19 november was ChristenUnie-fractievoorzitter Wessel Doorn en directeur van het Huizer Museum Judith Vermaas te gast. Luister via de links de interviews terug. 

Kennismaken?

Wil je radio, tv of podcasts maken, techniek leren of je marketingskills inzetten? Meld je aan en we nemen persoonlijk contact met je op voor een kennismaking!

Bekijk vacatures

  Beelden uit 't Gooi

Meer beelden

Jouw foto hier? Mail naar beelden@nhgooi.nl!

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
Net gemist?

NH Gooi Spreekuur

Vandaag om 09:30.

Terugluisteren