ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Julliette (9) wandelt halve marathon om moeder die borstkanker heeft te steunen | NH Gooi
  • Zaterdag 21 januari om 17:06 | bijgewerkt: maandag 23 januari om 15:09 uur
  • Jeroen Langenhof

Slechts negen lentes jong is ze maar dat weerhoudt Juliette van Eijndhoven uit Loosdrecht er niet van om een afstand van maar liefst éénentwintig kilometer af te leggen tijdens de jaarlijkse Egmond Wandelmarathon. Met de actie wil Juliette zoveel mogelijk geld inzamelen voor onderzoek naar kanker.  Bij Juliette's moeder Maartje werd vorig jaar borstkanker geconstateerd. 

NH Nieuws

Juliette, die samen met haar vader Evert de tocht loopt, heeft er ruim dertien kilometer op zitten als haar moeder Maartje en broer Olivier haar langs de kant even opvangen voor support. Hoewel de jongedame er dan al tweeënhalf uur op heeft zitten, oogt ze nog bijzonder fris en lijkt Juliette vooralsnog vooral te genieten van de tocht. "Op het strand lagen heel veel zeesterren", zo vertelt ze enthousiast. "Verder hebben we heerlijk op het strand en door het bos gelopen."

Maar hoezeer het ook genieten is, uiteindelijk is de wandeling van vandaag voor een heel serieus doel: geld inzamelen voor onderzoek naar kanker, een ziekte waar haar eigen moeder mee te maken heeft. "Mei vorig jaar kreeg ik diagnose borstkanker met uitzaaiingen in de lymfeklieren", aldus Maartje. "De kinderen schrokken natuurlijk en waren heel verdrietig. Maar ik zei meteen: jongens, we gaan ervoor zorgen dat ik ga genezen. De kinderen vroegen zich vervolgens af: wat kunnen wij doen?"

Handen uit de mouwen

Het was vorig jaar oktober dat Juliette's broer Olivier (11) besloot zichzelf honderd uur in de tuin op te sluiten om daar vervolgens allerlei opdrachten uit te voeren. De actie leverde 11.000 euro op. Zus Juliette wilde vervolgens niet achterblijven en meldde zich aan voor de Egmond Wandelmarathon.

"Wil je meedoen. Of ja... wil... Het moest eigenlijk", zo vertelt vader Evert over hoe hijzelf verzeilt raakte bij het project. "Maar het is hartstikke gezellig, we hebben er heel veel lol in. Ik geloof alleen wel dat ik er meer moeite mee heb dan zij, want ik voel het wel aan de benen."

"Als moeder kun je niet trotser zijn"
Maartje van Eijndhoven, moeder Juliette

Terwijl de teller nog loopt, heeft Juliette inmiddels al bijna 5.000 euro bij elkaar verzameld voor het goede doel. "Ik vind het gewoon belangrijk dat zo min mogelijk kinderen en ook ouderen deze ziekte meemaken", zo licht ze haar motivatie toe.

Moeder Maartje kan alleen maar met heel veel trots naar haar kinderen kijken. "Hoe ze hiermee omgaan en hoe ze mij steunen... Mooier kan het niet. Als moeder kun je niet trotser zijn, denk ik."

Kennismaken?

Wil je radio, tv of podcasts maken, techniek leren of je marketingskills inzetten? Meld je aan en we nemen persoonlijk contact met je op voor een kennismaking!

Bekijk vacatures

  Beelden uit 't Gooi

Meer beelden

Jouw foto hier? Mail naar beelden@nhgooi.nl!

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
  • Kick Down | Vandaag om 20:00.
  • Gezelligheid op je woensdag met Juan, Nico en Lotte!
  • Muziek & Informatie | Vandaag om 22:00.
  • Non-stop muziekmix en regionieuws
Net gemist?

ONAIRWIN

Gisteren om 19:00.

Terugluisteren