ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Verhalen over de mensen van opvanglocatie Leger des heils; 'taboes doorbreken en meer begrip kweken' | NH Gooi
  • Regio Hilversum
  • Dinsdag 06 juni 2023 om 10:34
Verhalen over de mensen van opvanglocatie Leger des heils; 'taboes doorbreken en meer begrip kweken'
Verhalen over de mensen van opvanglocatie Leger des heils; 'taboes doorbreken en meer begrip kweken'

De bewoners en begeleiders van De Saffier in Hilversum, een opvanglocatie van het Leger des Heils voor mensen met onder andere verslavingsproblematiek, zijn gefotografeerd door fotograaf Gert Willem Haasnoot en worden tentoongesteld. Hun verhalen zijn ook opgetekend. Met deze tentoonstelling wil 'het leger' graag de mens achter de bewoner laten zien. En op die manier taboes doorbreken en meer begrip kweken.

Opvanglocatie De Saffier

Bij de opvanglocatie van het Leger des Heils in Hilversum, De Saffier, wordt woensdag een tentoonstelling gehouden van de verhalen en de foto's van de bewoners en hun begeleiders. Op deze locatie wonen mensen met verslavingsproblematiek, psychiatrische problematiek en mensen met een verstandelijke beperking. Dit brengt een hoop oordelen en vooroordelen met zich mee.

"Iedereen heeft een eigen verhaal en een drijfveer om gelukkig te zijn", zegt Peter van Maris van het Leger des Heils. "Wij willen met deze tentoonstelling graag de mens achter de bewoner laten zien. En op die manier taboes doorbreken en meer begrip kweken". 

Er zijn ook speciaal boekjes uitgebracht met de verhalen van de bewoners en hun begeleiders. Deze verhalen zijn opgetekend door Jelka Anhalt, persoonlijk begeleider bij De Saffier en Jan Herman Baas, zorgverlener bij het leger des Heils.

Door heel Nederland

De tentoonstelling 'Ecco Homo' (Zie de mens) is in eerste instantie alleen voor genodigden maar het plan is om op meerdere locaties in Nederland, te beginnen in Hilversum, de verhalen en foto`s van de bewoners te laten zien. 

Kennismaken?

Wil je radio, tv of podcasts maken, techniek leren of je marketingskills inzetten? Meld je aan en we nemen persoonlijk contact met je op voor een kennismaking!

Bekijk vacatures

  Beelden uit 't Gooi

Meer beelden

Jouw foto hier? Mail naar beelden@nhgooi.nl!

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
Net gemist?

Kick Down

Gisteren om 20:00.

Terugluisteren