ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Een kale berg op voor pruiken: Gooise teams beklimmen Mont Ventoux voor Bussumse stichting Pruijck | NH Gooi
  • Regio Bussum
  • Thema Goede doelen
  • Vrijdag 04 augustus 2023 om 17:00
  • Pieter Witte & Noor van Scherpenzeel

Voor Stichting Pruijck in Bussum, een organisatie die pruiken een tweede leven geeft, gaat Bas Wernsen de Mont Ventoux beklimmen. Deze berg heeft dan ook de bijnaam de 'kale berg.' De pruiken zijn bedoeld voor mensen die er zelf niet een kunnen betalen. Samen met drie andere teams uit het Gooi hoopt Wernsen zoveel mogelijk geld op te halen voor het goede doel. 

NH Nieuws

Elk jaar bestijgen honderden deelnemers lopend of fietsend de Mont Ventoux om geld op te halen voor KWF kankerbestrijding én voor lokale goede doelen. Vier teams uit het Gooi, van in totaal vijftien man, gaan dit jaar de brute berg op om de stichting Pruijck te steunen.

Althans, vijftien man? Bas Wernsen loopt als enige man samen met zijn vrouw Babette en de drie andere ‘vrouwenteams’ de uren-durende voettocht.

Tweede leven

Stichting Pruijck, een initiatief van José van Kippersluis en Inge van Gulden, krijgt pruiken gedoneerd van mensen die hem niet meer nodig hebben. Dit kan uiteenlopende redenen hebben: iemand is overleden of juist genezen en wil iemand anders ermee gelukkig maken. 

José van Kippersluis, zelf een overlever en iemand die uiteindelijk haar pruik niet meer nodig had, wil mensen helpen die niet zelf een haarstuk kunnen betalen maar er wel één nodig hebben. De redenen dat iemand een pruik nodig heeft, kunnen ook heel erg uiteenlopen: van kaalheid door zelfmutilatie of chemo tot alopecia (een ziekte waarvan je haar uitvalt).

Mooi initiatief

Bas Wernsen kwam in contact met stichting Pruijck door zijn werk als grafisch vormgever. Hij heeft belangeloos klussen voor de organisatie verricht. Hij vond het initiatief zo mooi dat hij en zijn vrouw meer wilden doen.

Samen met een groep vrouwen kwamen ze op het idee om met vier teams in totaal, veertien dames één man, de Mont Ventoux te gaan beklimmen. De tocht start 's ochtendsvroeg op 7 september.

Het is geen gemakkelijke berg om te beklimmen. Het eerste gedeelte met een gemiddelde stijging van zo'n 5 procent valt nog mee, maar de laatste kilometers worden behoorlijk pittig, met een klim van 11 procent. Wernsen en zijn vrouw verwachten zeven tot acht uur over de route te gaan doen.

Groot verzet tegen kanker

Op 7 en 8 september is er de landelijke actie "Groot Verzet Tegen Kanker". Op verschillende manieren wordt de Mont Ventoux, symbolisch de "kale berg" genoemd, beklommen; op donderdag wordt de route gelopen en op vrijdag wordt er naar boven gefietst.

Verschillende teams lopen gesponsord naar boven, waarbij 50 procent van de opbrengst naar KWF Kankerbestrijding gaat en 50 procent naar lokale doelen.

Kennismaken?

Wil je radio, tv of podcasts maken, techniek leren of je marketingskills inzetten? Meld je aan en we nemen persoonlijk contact met je op voor een kennismaking!

Bekijk vacatures

  Beelden uit 't Gooi

Meer beelden

Jouw foto hier? Mail naar beelden@nhgooi.nl!

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
  • Muziek & Informatie | Vandaag om 20:00.
  • Non-stop muziekmix en regionieuws
  • 300 Kilo | Vandaag om 21:00.
  • Jan-Willem van Beers, Marc Reitsma en Ramon Bakker.
Net gemist?

NH Gooi In Business

Vandaag om 17:00.

Terugluisteren