ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Spoor bezaaid met cash: vluchtende scooterdieven Hilversum laten losgeld achter | NH Gooi

Spoor bezaaid met cash: vluchtende scooterdieven Hilversum laten losgeld achter

  • Regio Hilversum
  • Thema Hulpdiensten
  • Dinsdag 24 oktober 2023 om 20:40 | bijgewerkt: donderdag 26 oktober 2023 om 13:50 uur
  • Bureau NH

De mannen die 20 april in Hilversum de scooter van een voorbijganger onder bedreiging van een vuurwapen hebben afgepakt, lieten vlak daarvoor enorme pakken geld op het spoor liggen. De vermoedelijke vluchtauto, die nog ronkend op het fietspad geparkeerd stond, lag vol biljetten. Die details deelt de politie in de hoop de verdachte scooterbijrijder te pakken.

Spoor bezaaid met cash
Spoor bezaaid met cash|Politie

De bewuste donderdagmiddag zien meerdere getuigen drie mannen van rond de 18 en 20 jaar vanuit de Johannes Gerardtsweg de Noorderweg te Hilversum oversteken. Dat doen ze volgens de getuigenissen met een behoorlijk harde snelheid in een blauwe Chevrolet.

Langs het spoor rijden ze het fietspad op. Twee van de drie hebben dan een bivakmuts op. Ze springen uit de auto en rennen het spoor op met drie tassen op hun schouder. Uit die tassen vallen - op en rond het spoor - diverse pakken met geld. Ook in de achtergebleven nog ronkende auto ligt een hele hoop losgeld.

De mannen vervolgen al lopend hun weg over het spoor richting station Hilversum. Een 47-jarige scooterrijder ziet van afstand de twee mannen aan komen, terwijl één van hen een bivakmuts optrekt en zich omdraait. Onder bedreiging van een vuurwapen moet de man zijn scooter afstaan. Dit gebeurt allemaal op het fietspad aan de centrumzijde van het station.

Dit incident stond in de eerste uitzending van Bureau NH ook al centraal.

(Tekst gaat verder onder de verwijzing)

Naar aanleiding van dit incident schakelde de politie de hulp in van het publiek. Dat heeft nog niet geleid tot het oplossen van deze zaak. Het onderzoek is de afgelopen weken verdergegaan en de recherche hoopt met het delen van de informatie en nieuwe beelden de bijrijder op de scooter te kunnen opsporen. Ook de man die te voet is weggelopen, is nog altijd niet gepakt. De man die voorop op de scooter zat, is wel herkend. 

'Enorme cash geldbedragen'

De politie vertelt nu meer over wat er voorafgaand aan de scooterdiefstal heeft plaatsgevonden en deelt onderstaande foto's. Agenten die de achtergebleven auto vervolgens van het fietspad halen, treffen zowel in de auto als op het spoor diverse pakken met geld aan.

(Tekst loopt door onder de foto's)

Op bovenstaande foto’s is een gestolen voertuig te zien. Dit is de hoogstwaarschijnlijke vluchtauto van de daders, met daarin dus volgens de politie "enorme cash geldbedragen".

De bijrijder zou rond de 20 jaar zijn, een lichtgetinte huidskleur hebben en ook vrij klein zijn, nog geen 1.75 m. De politie komt graag in contact met iemand die weet wie deze man is of meer informatie kan geven. 

Beroving scooter
Beroving scooter|Bureau NH

Herkent u de bijrijder op de scooter? Of kunt u iets anders melden?

Bel met de politie 0800-6070.  

Liever anoniem? Dat kan ook. Via 0800-7000 of ga naar meldmisdaadanoniem.nl. 

Uitzending Bureau NH

Iedere woensdag om 17:10 uur is Bureau NH live op tv te zien.