ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Controle op Gooise kliko's: "Dit is precies wat wij niet willen in het afval" | NH Gooi
  • Woensdag 15 november om 07:00 | bijgewerkt: om 10:23 uur
  • Nina Vermeulen

In het Gooi starten afvalcoaches met het controleren van kliko's. In de plastic, metaal en drinkverpakkingen, oftewel PMD-bakken, wordt afval vaak niet goed genoeg gescheiden. Vandaar dat de afvalcoaches de bakken controleren en als er meer in zit dan plastic, metaal of drinkkarton krijgt de kliko een  label.

NH Nieuws

De oranje PMD-bak staat bij veel mensen voor de deur, toch zijn er maar weinig die weten wat voor afval er precies in deze bak gestopt kan worden. Alleen verpakkingen van plastic, metaal en drank wordt hierin gerecycled. Omdat er zo vaak ander afval in de bak zit, zijn er in het Gooi afvalcoaches aanwezig die de kliko's bekijken. 

Geen boetes

Afvalcoach Onno ziet het vaak misgaan in de buurt: "In deze kliko zitten alleen maar bladeren, dat moet in de groene bak. Dat weten mensen ook wel, alleen dit is gewoon luiheid." Als de bak niet goed gevuld is, plakt hij er een informatielabel aan. Niet om boetes uit te delen, maar om mensen duidelijk te maken wat er wel gerecycled kan in de oranjebak worden. 

Kennismaken?

Wil je radio, tv of podcasts maken, techniek leren of je marketingskills inzetten? Meld je aan en we nemen persoonlijk contact met je op voor een kennismaking!

Bekijk vacatures

  Beelden uit 't Gooi

Meer beelden

Jouw foto hier? Mail naar beelden@nhgooi.nl!

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
Net gemist?

Kleurenradio

Gisteren om 19:00.

Terugluisteren