ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Het gaat er dan toch van komen: aanleg van snelle buslijn door Huizen start deze zomer | NH Gooi
  • Regio Huizen
  • Thema Politiek
  • Maandag 29 januari om 14:32 | bijgewerkt: om 15:09 uur
  • Pieter Witte

Het heeft even geduurd, maar de aanleg van de snelle buslijn door Huizen gaat deze zomer van start. Het plan lag een tijd stil omdat de gemeente Huizen in de clinch lag met aannemer BAM over de kosten van het project. De kou lijkt nu uit de lucht. 

Huizermaatweg in Huizen
Zuiderzee - Huizermaatweg NH Media

De werkzaamheden voor de aanleg van de snelle buslijn werden vorig jaar stilgelegd. Op dat moment waren er ter voorbereiding al een groot aantal bomen gekapt, maar het echte werk moest nog beginnen. 

Duurder

Het grootste probleem: aannemer BAM die de werkzaamheden uitvoerde, gaf aan dat de kosten aanzienlijk gestegen waren en dat er eigenlijk dus meer geld bij moest. Voor de gemeente Huizen was toen niet duidelijk waar de kostenstijgingen vandaan kwamen, waardoor er wat getouwtrek was over de kwestie. 

Volgens verantwoordelijk wethouder Roland Boom was er altijd het voornemen om er samen uit te komen. Dat lijkt nu gelukt.

"Met de vernieuwde oost-west as verbeteren we de bereikbaarheid, de verkeersveiligheid, de leefbaarheid en de biodiversiteit"
Wethouder Boom

Toch bleek dat niet gemakkelijk. Omdat niet zeker was of er volledig nieuwe afspraken gemaakt moesten worden of dat zelfs de hele handel opnieuw zou moeten worden aanbesteed, hebben de werkzaamheden voor de aanleg van de snelle busbaan - officieel de 'oost-west-as' - dus een behoorlijke tijd stilgelegen.

Nu er een aangepast ontwerp ligt, kan de aanleg wel verder gaan. De gemeente Huizen en aannemer BAM moeten op de achtergrond nog wel verbeterde afspraken maken over onder meer de omvang van de werkzaamheden, maar dat lijkt een kwestie van tijd. 

Eindresultaat

Wethouder Boom klinkt in elk geval opgelucht: "Met de vernieuwde oost-west as verbeteren we de bereikbaarheid, de verkeersveiligheid, de leefbaarheid en de biodiversiteit. Dat is nu misschien nog moeilijk voor te stellen, maar het eindresultaat zal zijn dat we de oost-west as van Huizen een kwalitatieve impuls geven."

Huizen presenteert het aangepaste ontwerp in maart aan buurtbewoners en andere belangstellenden.

Kennismaken?

Wil je radio, tv of podcasts maken, techniek leren of je marketingskills inzetten? Meld je aan en we nemen persoonlijk contact met je op voor een kennismaking!

Bekijk vacatures

  Beelden uit 't Gooi

Meer beelden

Jouw foto hier? Mail naar beelden@nhgooi.nl!

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
Net gemist?

NH Gooi Spreekuur

Vandaag om 09:30.

Terugluisteren