ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Waternet stuurt rekening 2.5 jaar na het overlijden van Nathalie's moeder | NH Gooi
  • Regio Hilversum
  • Vrijdag 02 februari om 18:30 | bijgewerkt: maandag 05 februari om 10:18 uur
  • Redactie

Nathalie uit Hilversum dacht alle financiële zaken na het overlijden van hun moeder te hebben afgehandeld, maar ruim twee jaar later ontvingen ze toch nog een verrassende envelop met een rekening van 140 euro van Waternet. Dit bleek geen geïsoleerd geval te zijn; het afgelopen jaar ontvingen meer dan 30.000 klanten van Waternet verlate facturen als gevolg van problemen met een nieuw computersysteem.

NH Nieuws

"Ik dacht eerst: dit klopt niet", vertelt Nathalie. "Maar een week later kreeg ik de aanslag dat ik nog moest betalen voor de periode tot 11 juni 2021, de datum dat ze is overleden."

Computerproblemen

Nathalie en haar zus zijn niet de enige. Door een fout bij Waternet hebben het afgelopen jaar ruim 30.000 klanten van Waternet een verlate factuur ontvangen. Vanwege problemen met een nieuw computersysteem ging de facturatie bij sommige klanten een tijd fout, en dat geld moest later nog worden geïnd.

"Maar na twee en een half jaar verwacht je zo iets niet." Dus Nathalie is gaan bellen met Waternet. Na uitgebreide uitleg van de situatie, kreeg ze te horen dat vanwege een foutief computersysteem de aanslagen pas later komen. "En dus ook nog van uw moeder."

Bezwaar

Nathalie overwoog nog even om in bezwaar te gaan tegen de aanslag, maar die hoop liet ze al snel varen. Waternet mag namelijk wettelijk nog aanslagen sturen met terugwerkende kracht tot vijf jaar terug. "Je kan er niks tegen doen", verzucht ze. "Dat verlies je toch."

Nathalie heeft inmiddels de aanslag betaald. 

Tip ons!

💬 Stuur een Whatsapp-bericht met een tip, foto of video naar 06-30093003 (handig om op te slaan in je telefoon)!

📧 Contacteer de redactie of journalisten bij jou in de buurt via ons tipformulier.

whatsapp Wil je ons nieuws via WhatsApp ontvangen? Abonneer je hier.

Op de hoogte blijven?

🔔 Blijf op de hoogte van nieuws uit jouw regio, download de gratis NH Nieuws-app via de App Store of de Google Play Store.

Kennismaken?

Wil je radio, tv of podcasts maken, techniek leren of je marketingskills inzetten? Meld je aan en we nemen persoonlijk contact met je op voor een kennismaking!

Bekijk vacatures

  Beelden uit 't Gooi

Meer beelden

Jouw foto hier? Mail naar beelden@nhgooi.nl!

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
  • NH Gooi Zaterdag | Vandaag om 10:00.
  • Nieuws- en actualiteitenmagazine, met achtergronden bij het nieuws en de regioagenda.
  • De Lunchclub | Vandaag om 12:00.
  • Lunchen doen we samen!
Net gemist?

035 Popprijs Finale

Gisteren om 20:00.

Terugluisteren