ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent De Week Tegen Pesten in 't Gooi: ‘Denk ff na als het om geklets gaat’ | NH Gooi

De Week Tegen Pesten in 't Gooi: ‘Denk ff na als het om geklets gaat’

  • Afgelopen donderdag om 15:30 | bijgewerkt: om 16:02 uur
  • Eva Doesborgh & Mika Mulder

Roddelen de jongeren in 't Gooi? En wat zijn de gevolgen daarvan? In de Week Tegen Pesten is het thema: 'denk ff na als het om geklets gaat’. Hiermee wordt duidelijk gemaakt dat roddelen niet zo onschuldig is als het soms lijkt. 

Uit onderzoek blijkt dat slachtoffers van pesten, waar roddelen onder valt, vaak nog lang last hebben van de gevolgen. Zelfs jaren later kunnen zij psychische problemen ervaren. Daarom wil Stichting School & Veiligheid leerlingen laten nadenken voordat ze een roddel geloven of doorvertellen.

Ruim 1200 scholen doen mee aan De Week Tegen Pesten, waaronder scholen in 't Gooi. Door de week meteen aan het begin van het schooljaar te organiseren, hoopt de stichting dat scholen gelijk kunnen werken aan een veilige sfeer in de klas. Scholen krijgen hiervoor lesmateriaal, webinars en workshops om hen te helpen bij het aanpakken van pestgedrag.

Frisse start

Het thema van dit jaar roept leerlingen op om stil te staan bij wat ze horen of zelf zeggen. Een veilige schoolomgeving begint volgens de Stichting School & Veiligheid, die deze week sinds 2014 organiseren, namelijk bij respect voor elkaar en het nemen van verantwoordelijkheid voor je eigen gedrag. Zo hoopt De Week Tegen Pesten een schooljaar te starten waarin iedereen zich veilig voelt en pesten geen kans krijgt.