ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Motorrijder met ernstige verwondingen naar ziekenhuis na ongeluk | NH Gooi
  • Regio Hilversum
  • Thema Gezondheid
  • Zondag 10 maart om 20:46 | bijgewerkt: maandag 11 maart om 09:24 uur
  • Redactie

In de Alexiatunnel in Hilversum is vanavond een motorrijder onderuit gegaan. De bestuurder is met ernstige verwondingen naar het ziekenhuis vervoerd.

Motor onderuit in Alexiatunnel Hilversum
Motor onderuit in Alexiatunnel Hilversum Caspar Huurdeman Fotografie

De melding kwam rond 20.00 uur binnen bij de hulpdiensten. Een woordvoerder van de politie vertelt tegen NH dat het waarschijnlijk om een eenzijdig ongeluk gaat. "De bestuurder is met ernstig letsel naar het ziekenhuis gebracht", vertelt ze.

Hoe de bestuurder heeft kunnen vallen is nog niet bekend. "We moeten nog onderzoeken wat er precies is gebeurd", aldus de woordvoerder. De tunnel is tijdelijk afgesloten voor alle verkeer.

Het gebied rondom de tunnel ging onlangs nog op de schop om het veiliger te maken. Omwonenden en gebruikers van de tunnel maakten zich al langere tijd zorgen om de verkeersveiligheid bij de tunnel. 

Zorgen om veiligheid

De zorgen om de veiligheid rondom de tunnel namen vlak na de opening ervan in 2022 al toe. De naastgelegen basisschool De Wilgetoren trok ook aan bel vanwege de veiligheid van de leerlingen.

Tekst gaat door onder de foto.

Motor onderuit in Alexiatunnel Hilversum
Motor onderuit in Alexiatunnel Hilversum Caspar Huurdeman Fotografie

De directeur van de basisschool sprak toen over 'een zorgelijke situatie'. "Voorheen lag er een spoorwegovergang waar je moest wachten. Daardoor kwam er niet continu verkeer hierlangs. Met de tunnel is dat er wel en is het voor auto's mogelijk om doorgaand gas te geven omdat ze geen natuurlijke stop hebben." 

Kennismaken?

Wil je radio, tv of podcasts maken, techniek leren of je marketingskills inzetten? Meld je aan en we nemen persoonlijk contact met je op voor een kennismaking!

Bekijk vacatures

  Beelden uit 't Gooi

Meer beelden

Jouw foto hier? Mail naar beelden@nhgooi.nl!

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
Net gemist?

40UP Beat

Gisteren om 23:00.

Terugluisteren