ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent 'Neppistool' gaat tóch af: Bussumer schiet per ongeluk radiator lek en zet huis onder water | NH Gooi
  • Thema Ongeval
  • Maandag 11 maart om 10:38 | bijgewerkt: om 12:00 uur
  • Sjoerd Stoop

Een Bussumse man heeft gisteravond per ongeluk zijn eigen radiator lek geschoten met een pistool. De man verzamelt nepwapens en was één van zijn aanwinsten aan het poetsen toen er toch plots een kogel uitschoot. 

Bewoner schiet per ongeluk radiator lek
Hulpverleners uit 't Gooi

De kogel ketste tegen de radiator en veroorzaakte een gat, waar vervolgens een hoop water uitstroomde. Binnen een paar minuten stond zijn hele appartement blank. De man waarschuwde daarna zelf de hulpdiensten. 

De Bussumer bleek enorm geschrokken van het voorval. "De man ging er helemaal vanuit dat het wapen nep was en is zich rotgeschrokken dat er plots toch een kogel uitkwam", vertelt een woordvoerder van de politie. "Het is gelukkig betrekkelijk goed afgelopen, maar het had natuurlijk veel erger kunnen zijn." 

Politie doet nog onderzoek

De brandweer heeft gisteravond de wateroverlast verholpen. De politie en ook de Explosieven Opruimingsdienst hebben 's avonds nog onderzoek gedaan naar het wapen. De bewoner heeft vannacht in een hotel geslapen.

Of het bezit van het nepwapen door de man strafbaar is, is nog onduidelijk. De politie doet daar nog onderzoek naar. "Maar het lijkt erop dat deze meneer niets te verwijten valt", aldus de woordvoerder. "Dit lijkt ook op een stom ongeluk, er is geen opzet in het spel" 

Bewoner schiet per ongeluk radiator lek
Hulpverleners uit 't Gooi

Kennismaken?

Wil je radio, tv of podcasts maken, techniek leren of je marketingskills inzetten? Meld je aan en we nemen persoonlijk contact met je op voor een kennismaking!

Bekijk vacatures

  Beelden uit 't Gooi

Meer beelden

Jouw foto hier? Mail naar beelden@nhgooi.nl!

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
Net gemist?

Kleurenradio

Gisteren om 19:00.

Terugluisteren