ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent 600 jaar Hilversum: Kinderprogramma Kleutertje Luister was jarenlang immens populair | NH Gooi
  • Regio Hilversum
  • Maandag 01 april om 10:00
  • Petra de Beij

Speciaal voor 600 jaar Hilversum duikt NH Gooi samen met Beeld en Geluid in de archieven. 'Kleutertje Luister' is vanaf 1946 een kinderprogramma met de bekende kreet: "Hallo, kindertjes van het hele land". Bijna iedereen kan zich wel iets herinneren van het programma dat dertig jaar populair is geweest.

Beeld&Geluid

Presentatoren Herman Broekhuizen en Lily Petersen vertellen verhaaltjes aan groepjes kinderen in de leeftijd van 4 tot 8 jaar. Ze zingen liedjes, maken muziek en leren versjes.

Het programma 'Kleutertje Luister' is bijna 30 jaar lang onvoorstelbaar populair. Geen kind dat niet luisterde of meezong. De liedjes en versjes die Broekhuizen meestal zelf maakte, zitten in ons collectief geheugen.

Dag meneertje Koekepeertje. Wat is het vandaag voor een weertje? Zon, wind, bewolkt of regen. Valt het mee of valt het tegen?

Voor de viering van 600 jaar Hilversum dook Beeld & Geluid de archieven in op zoek naar bijzondere beelden over de Mediastad.

Het komende jaar, elke maandag om de twee weken, laat NH Gooi online en op televisie deze, veelal zwart/wit materiaal zien. Zo zijn er beelden van de opening van de Beatrixtunnel in 1938, maar ook beelden van de bevrijding, en de start van de Wisseloord Studio’s. De geschiedenis van Hilversum is tot het einde van het feestjaar 2024 gratis te bekijken in de lounge van Beeld & Geluid.

In het programma was altijd een vaste groep kinderen te gast in de AVRO-studio aan de ’s-Gravelandseweg in Hilversum, maar eens in de twee weken werden er buiten de studio opnames gemaakt.

‘Kleutertje luister’ werd tot 1975 uitgezonden. De twee presentatoren leven inmiddels niet meer, maar het oeuvre en de teksten van Herman Broekhuizen leven wel nog voort.

Kennismaken?

Wil je radio, tv of podcasts maken, techniek leren of je marketingskills inzetten? Meld je aan en we nemen persoonlijk contact met je op voor een kennismaking!

Bekijk vacatures

  Beelden uit 't Gooi

Meer beelden

Jouw foto hier? Mail naar beelden@nhgooi.nl!

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
Net gemist?

300 Kilo

Gisteren om 21:00.

Terugluisteren