ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Voorzichtig genieten, want het broedseizoen is begonnen: "Het jonge leven heeft rust nodig" | NH Gooi
  • Thema Het weer
  • Zaterdag 06 april om 10:02 | bijgewerkt: om 10:38 uur
  • Stephan Roest

De natuur maakt zich op voor een nieuw broedseizoen. Overal zijn dieren bezig met nestjes en holletjes, voorzichtigheid is dan ook geboden als je de natuur in gaat. 

NH Nieuws

Boswachter John Didderen van het Goois Natuurreservaat geniet er zelf ook van: "De blaadjes zijn fris groen, de vogeltjes zingen erop los en kijk eens wat een knallende kleuren! Maar wees in deze tijd extra voorzichtig, want het jonge leven heeft rust nodig."

Tekst gaat verder na de foto

NNH 126 Kraamkamer Gooi
De vogelnestkastjes zijn schoongemaakt en klaar voor het broedseizoen. NH Media

Lopend door de zanderij Crailoo vallen ons ook de vele nestkastjes op die overal hangen. "Vogelstelletjes zijn in volle gang om hun nesten klaar te maken. Deze nestkasten vallen op, maar de meeste nesten zien wij niet eens, die zijn supergoed gecamoufleerd. En denk eens aan de vele vogels die op de grond broeden tussen het gras onder de takken van struiken. Wandelaars die buiten de paden struinen of honden die loslopen richten ongelooflijk veel schade aan, al hebben ze dat zelf niet eens in de gaten."

Tekst gaat verder na de foto

NNH 126 kraamkamer Gooi
Deze poster vindt je overal in natuurgebieden NH Media/Stephan Roest

Het betekent niet dat we de natuur niet in mogen. "Iedereen is welkom in de kraamkamer van moeder natuur", dat is de slogan die je nu op veel posters tegenkomt in natuurgebieden. Maar blijf op de paden. En houd je hond aan de lijn.

Tip ons!

💬 Stuur een Whatsapp-bericht met een tip, foto of video naar 06-30093003 (handig om op te slaan in je telefoon)!

📧 Contacteer de redactie of journalisten bij jou in de buurt via ons tipformulier.

whatsapp Wil je ons nieuws via WhatsApp ontvangen? Abonneer je hier.

Op de hoogte blijven?

🔔 Blijf op de hoogte van nieuws uit jouw regio, download de gratis NH Nieuws-app via de App Store of de Google Play Store.

Kennismaken?

Wil je radio, tv of podcasts maken, techniek leren of je marketingskills inzetten? Meld je aan en we nemen persoonlijk contact met je op voor een kennismaking!

Bekijk vacatures

  Beelden uit 't Gooi

Meer beelden

Jouw foto hier? Mail naar beelden@nhgooi.nl!

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
Net gemist?

40UP Beat

Gisteren om 23:00.

Terugluisteren