ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Hilversummer Raymond schreef voor zevende keer het Groot Goois Dictee: "Nog genoeg inspiratie over" | NH Gooi
  • Thema Het weer
  • Dinsdag 09 april om 12:54 | bijgewerkt: om 13:46 uur
  • Mika Mulder

Zeven dictees verder en nog steeds bomvol inspiratie. Groot Goois Dictee-schrijver Raymond Serré heeft er ook dit jaar weer een uitdagende editie van weten te maken. "Het is geen dictee van likmevestje", waarschuwt Serré. Schrijven we dat zo goed?

NH

Vanavond buigen zo'n zeventig deelnemers zich in de Hilversumse raadszaal weer over het Groot Goois Dictee. 

Het dictee staat dit jaar in het teken van laaggeletterdheid, met de nadruk op hooggeletterden die moeten leren 'bukken' en normaal Nederlands moeten leren praten, volgens de schrijver. Het dictee zit vol chique woorden, maar met een dikke knipoog. 'Ik zou deze woorden nooit in het echt gebruiken. Als ik als oud-eindredacteur zulke teksten had geschreven voor mijn collega's, hadden ze mij een lel voor m'n kop gegeven", aldus Serré. 

Dicteertijger 

Er zit zeker wat humor in het dictee, ook omdat er middelbare scholieren meedoen en het volgens de schrijver niet alleen een 'oude mensen bezigheid' is.

Naar eigen zeggen is hij zelf ook geen dicteertijger, en houdt het liever bij het bedenken van teksten dan zelf meedoen. De tip die Serré meegeeft aan de deelnemers: "Als je met een woord aan het sukkelen bent, laat het dan even rusten en ga door met de andere woorden. Op een later moment kom je er weer op."

Meedoen?

Het Groot Goois Dictee wordt vanavond gehouden in de raadszaal van de gemeente Hilversum. Het dictee start om 20.00 uur.

Meedoen kan in de raadszaal zelf, als je dat aandurft, maar ook vanuit huis. NH zendt het hele dictee live uit op televisie, online en in de app.

Kennismaken?

Wil je radio, tv of podcasts maken, techniek leren of je marketingskills inzetten? Meld je aan en we nemen persoonlijk contact met je op voor een kennismaking!

Bekijk vacatures

  Beelden uit 't Gooi

Meer beelden

Jouw foto hier? Mail naar beelden@nhgooi.nl!

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
Net gemist?

40UP Beat

Gisteren om 23:00.

Terugluisteren