ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Oekraïense vluchtelingen nodigen buurtgenoten uit: Burendag groot succes | NH Gooi
  • Zaterdag 13 april om 19:00 | bijgewerkt: om 20:26 uur
  • Redactie

Elkaar leren kennen: dat was vandaag het doel van de groep Oekraïense vluchtelingen op het Huizer Ellertsveld. De groep woont al twee jaar in de plaats, maar verhuisden in februari naar de tijdelijke nieuwe locatie. Vandaag organiseerden ze een Burendag. En met succes: zo'n 100 omwonenden kwamen langs om een kijkje te nemen.

Veel belangstelling voor de Burendag
Veel belangstelling voor de Burendag NH Media

De groep van zo'n 60 bewoners, die allemaal een lichamelijke of geestelijke beperking hebben, stonden volgens organisator Lion Kalentjev om 14.00 uur al te trappelen: "We begonnen met een openingswoordje, waarna de groep begon met hun optreden. Ze hadden een toneelstuk ingestudeerd. Ze hebben echt hun best gedaan: tot de maskers aan toe hebben ze alles zelf bedacht en gemaakt."

Tekst gaat verder onder de foto's

De buurtbewoners waren net zoals de bewoners zelf razend enthousiast. Volgens Oekraïense traditie kregen de gasten brood gemaakt met zout. "Dat doen ze daar om mensen welkom te heten." Tot het einde van de middag was er de gelegenheid om rond te kijken, en met elkaar te kletsen.

Vrijwilligers

Kalentjev laat weten dat ze zich meteen geen zorgen meer hoeven te maken over een vrijwilligerstekort: "De reacties waren supergoed. Er zijn gelijk mensen die hebben aangeboden om te vrijwilligen, of te komen helpen als dat een keertje nodig is. Dat is geweldig."

Kennismaken?

Wil je radio, tv of podcasts maken, techniek leren of je marketingskills inzetten? Meld je aan en we nemen persoonlijk contact met je op voor een kennismaking!

Bekijk vacatures

  Beelden uit 't Gooi

Meer beelden

Jouw foto hier? Mail naar beelden@nhgooi.nl!

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
Net gemist?

Kleurenradio

Gisteren om 19:00.

Terugluisteren