ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Geen eigen vervoer meer? Deze Gooise autobezitters kunnen je helpen | NH Gooi
  • Regio Streek
  • Zaterdag 25 mei om 10:22
  • Fabian van der Gijze

Het hoeft geen probleem te zijn als je ouder bent en geen vervoer meer hebt om naar de supermarkt, familie of een leuk uitje te gaan. Een flinke groep Gooise autobezitters staan klaar om je te helpen als 'automaatje'. NH ging een dagje mee op pad. De bestemming: de dochter van Mevrouw Kos.

Fabian van der Gijze & Erik Bootsman

ANWB Automaatje is een samenwerking tussen de ANWB, Versa Welzijn en de gemeenten. Dankzij de vrijwilligers kan iedereen zonder vervoer zich weer verplaatsen.

De locatie maakt hiervoor niet uit. Dit kan voor een klein ritje zijn, maar ook voor een verre rit. Automaatje bestaat uit een groep vrijwilligers, die graag iemand op locatie wil brengen. Wanneer je minimaal twee dagen van tevoren je rit aanvraagt, zorgt de organisatie voor de rest. Aangezien de groep uit vrijwilligers bestaat, betaal je dan ook alleen de kilometers.

Automaatjes zijn te vinden in onder meer Huizen, Blaricum, Gooise Meren en Wijdemeren. Er is veel animo voor, waardoor er ook hard wordt gezocht naar nieuwe vrijwilligers. Zelfs als je maar een paar uur de tijd hebt, kun je al helpen. 

In de volgende aflevering lopen we mee met Viore. Viore is een gastvrij centrum voor iedereen die leeft met kanker. Vanaf zaterdag 1 juni is deze aflevering te zien. 

Kennismaken?

Wil je radio, tv of podcasts maken, techniek leren of je marketingskills inzetten? Meld je aan en we nemen persoonlijk contact met je op voor een kennismaking!

Bekijk vacatures

  Beelden uit 't Gooi

Meer beelden

Jouw foto hier? Mail naar beelden@nhgooi.nl!

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
Net gemist?

Jazznotes

Vandaag om 20:00.

Terugluisteren