ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Loosdrecht aan het drinken geblazen: Glasbakken in Wijdemeren overvol | NH Gooi

Loosdrecht aan het drinken geblazen: Glasbakken in Wijdemeren overvol

  • Woensdag 14 augustus om 12:52 | bijgewerkt: om 15:07 uur
  • Noor van Scherpenzeel

Wijdemeren heeft een glasbakkenprobleem. Deze week lagen tientallen flessen buiten de containers in onder andere Loosdrecht en Nederhorst den Berg. De gemeente laat de komende tijd vaker de glascontainers legen én roept inwoners op om het te melden als de glasbak vol zit. 

Overvolle glasbak bij Tjalk in Loosdrecht
Overvolle glasbak bij Tjalk in Loosdrecht|Facebook/Gemeente Wijdemeren

Dat de afvalcontainers nu overvol zitten, komt niet geheel als een verrassing. 

Het afvalbedrijf GAD heeft in juli nog 12 bovengrondse glasbakken verwijderd. Volgens de gemeente waren de ondergrondse glascontainers groot genoeg om al het glas in te verzamelen. Bovendien zou de GAD hierdoor kosten besparen en milieubewuster bezig zijn omdat ze minder vaak met vrachtauto's door de wijken zouden rijden.

Nu blijkt dat het verwijderen van deze bovengrondse 12 glasbakken toch voor problemen heeft gezorgd. "We merken dat de nieuwe glasinzameling en het verwijderen van een aantal glasbakken zorgt voor onwenselijke situaties", schrijft de gemeente in een bericht op Facebook. Bij de containers in Nederhorst den Berg en Loosdrecht stonden de (met name) alcoholische drankflessen tot ver naast de afvalbakken. 

Bewoners ergeren zich aan de situatie. Dat is ook te zien onder het bericht op Facebook. Zo schrijft een vrouw uit Nederhorst: "Er is dus een grote fout gemaakt door 12 glasbakken te verwijderen. Het is namelijk nu wel gebleken dat de paar overgebleven ondergrondse glascontainers niet voldoende capaciteit hebben." Zij pleit ervoor dat de oude bakken weer terugkomen. 

"Wel gezellige mensen in Wijdemeren, lusten wel een drankje!"
Facebook-reactie op bericht gemeente

Een andere inwoner kan eigenlijk wel lachen om de vele flessen rondom de containers. "Wel gezellige mensen in Wijdemeren. Lusten wel een drankje." Weer iemand anders grapt: "Ik zeg: maximaal 3 flessen alcohol per inwoner per maand inleveren. Heb je meer lege flessen, verplicht naar de afkickkliniek."

Voor nu heeft de gemeente besloten om deze glasbakken de komende tijd vaker te legen. Verder roepen ze bewoners op het te laten weten als een glascontainer weer overstroomt. "Kom jij bij een glasbak en zit hij toch vol? Neem je glas eerst weer mee naar huis en meld het via de GAD-app, dan komen ze de bak legen."

We merken dat de nieuwe glasinzameling en het verwijderen van een aantal glasbakken zorgt voor onwenselijke situaties....

Posted by Gemeente Wijdemeren on Tuesday, August 13, 2024