ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Bus tussen Huizen en Utrecht blijft na golf aan protest voorlopig toch behouden | NH Gooi

Bus tussen Huizen en Utrecht blijft na golf aan protest voorlopig toch behouden

  • Donderdag 22 augustus om 13:37 | bijgewerkt: om 13:40 uur
  • Gooise streekredactie

Huizers en Blaricummers kunnen voorlopig gewoon rechtstreeks met de bus naar Utrecht Science Park blijven reizen: buslijn 200 blijft toch behouden. Dat heeft vervoerder Transdev besloten. De buslijn leek geschrapt te gaan worden, wat leidde tot een golf aan protest van reizigers, de gemeente en de provincie. 

Transdev elektrische bus
Transdev elektrische bus|Transdev

Vervoerder Transdev had het voornemen om de buslijn te schrappen, omdat er te weinig gebruik van gemaakt zou worden. Vlak nadat dat bekend werd kwam er veel protest van reizigers, de gemeenten Huizen en Blaricum en de provincie. De tegenstanders noemden de bus 'hard nodig'.

De bus wordt gebruikt door forenzen en studenten en is een directe verbinding tussen Huizen en Utrecht Science Park, de campus voorheen bekend als De Uithof. Het schrappen van de bus zou betekenen dat reizigers twintig minuten extra reistijd, twee overstappen én hogere reiskosten zouden hebben. 

Goede busverbinding belangrijk

Huizen en Blaricum pleitten voor behoud voor de buslijn, omdat goede busverbindingen voor de gemeenten erg belangrijk zijn, gezien er geen treinverbindingen in de buurt zijn. 

Transdev heeft nu besloten de bus voorlopig te laten rijden. Wat er met 'voorlopig' bedoeld wordt, is nog niet helemaal duidelijk. Dat zal in ieder geval zijn tot het einde van de huidige dienstregeling aan het einde van het jaar.