ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Husseyn* (19) dealde als puber cocaïne op straat, nu grijpt hij zijn tweede kans op een beter leven | NH Gooi

Husseyn* (19) dealde als puber cocaïne op straat, nu grijpt hij zijn tweede kans op een beter leven

  • Woensdag 04 september om 12:00 | bijgewerkt: maandag 09 september om 11:28 uur
  • Mika Mulder
NH Nieuws

Wat gebeurt er als je op jonge leeftijd in de criminaliteit belandt en welke kansen heb je nog als je je leven weer betert? De jonge Hilversummers Noah, Sem en Husseyn* hadden een leven in de criminaliteit en vertellen voor het eerst hun verhaal. Dat doen ze in de driedelige NH Gooi-serie 'Een tweede kans'. Vandaag vertelt de negentienjarige Husseyn* hoe hij als jonge tiener op straat cocaïne begon te verkopen. 

Jeugdcriminaliteit
Jeugdcriminaliteit|NH Media

De jonge Noah, Sem en Husseyn* zijn zeker niet de enige jongeren die al jong in de criminaliteit belanden. Uit de meest recente jeugdmonitor van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) komt naar voren dat zo'n twee procent van de Hilversumse jongeren tussen de 12 en 25 jaar verwacht werd van een misdrijf. Dat aantal stijgt. 

"Coke is makkelijk te regelen, gewoon via via. Zodra je het hebt, kan je meteen beginnen", aldus de negentienjarige Husseyn. Hij was nog geen veertien jaar oud toen hij te maken kreeg met criminaliteit. Waar het voor hem begon als kattenkwaad, groeide dit uit tot serieuze daden.

De namen van deze jongens zijn gefingeerd. Hun echte namen zijn bekend bij de redactie.