Matthäus-Passion Huizen 2018

Huizen - De kaartverkoop voor de uitvoering van de Matthäus-Passion in de Oude Kerk in Huizen op woensdagavond 28 maart 2018 is gestart. Toegangskaarten zijn te bestellen via de website www.matthauspassionhuizen.nl voor € 38,- per stuk, inclusief programmaboekje en consumptie in de pauze. De kaarten zijn ook verkrijgbaar bij:
De Lange Huizen-Menstore, Voorbaan 17; CaRé juwelier, Oostermeent 105; Boekhandel Flevo, Voorbaan 35; Boekhandel de Echo, Kerkstraat 50; Openbare Bibliotheek, Plein 2000.

Traditie
Het is de derde keer dat dit meesterwerk van de componist Johann Sebastian Bach wordt uitgevoerd in Huizen. Daarmee kunnen we de Matthäus-Passion Huizen definitief een traditie noemen. In 2016 en 2017 was de uitvoering volledig uitverkocht. De Oude Kerk biedt plaats aan ruim 650 bezoekers die vanaf elke plek goed zicht hebben op het podium. Ook dit jaar werken de Huizer oratoriumvereniging Excelsior, de oratoriumvereniging uit Gorkum en het Promenade Orkest eraan mee. Voor de solorollen zijn weer zes topsolisten gecontracteerd. Het geheel staat onder leiding van dirigent Toon de Graaf.

Het bedrijfsleven
Het bestuur van de stichting is zeer verheugd over het feit dat het bedrijfsleven uit Huizen de Matthäus-Passion Huizen zo enthousiast ondersteunt. Voorzitter Hans Borremans benadrukt dat een dergelijk groots evenement zonder de steun van de Huizer bedrijven ondenkbaar zou zijn.

De website
De website (www.matthauspassionhuizen.nl) is in 2018 geheel vernieuwd. De site sluit aan bij de groeiende populariteit van de Matthäus-Passion en de behoefte aan informatie en achtergronden erover. Ook op de Facebookpagina staan met regelmaat leuke en interessante berichten en die mag zich dan ook al verheugen in een grote en groeiende populariteit. De organisatie wil van de Matthäus-Passion Huizen een verbindende factor maken in de Huizer gemeenschap. Bij deze uitvoering kom je wellicht geen minister tegen, maar misschien wel je buurman!