ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Het Groot Goois Dictee komt er weer aan: zo goed kunnen Hilversummers spellen | NH Gooi
  • Regio Hilversum
  • Thema Het weer
  • Maandag 08 april om 16:02 | bijgewerkt: dinsdag 09 april om 09:15 uur
  • Mika Mulder

Pak je pen en papier er vast bij en oefen op alle moeilijke woorden die je kent: het Groot Goois Dictee komt er weer aan. Het dictee wordt ieder jaar georganiseerd om aandacht te vragen voor laaggeletterdheid, wat juist in Hilversum nog steeds speelt. Hoe goed kunnen Hilversummers eigenlijk spellen? 

NH Nieuws

In Hilversum nemen we de proef op de som: hoe zit het met hun spellingsvaardigheden?

Sommigen zijn er snel bij en spellen de woorden zonder problemen, maar dat geldt niet voor iedereen. Een groot deel van de mensen geeft wat lacherig toe dat ze eigenlijk niet echt over spelling nadenken.

Groot Goois Dictee

Het Groot Goois Dictee vraagt elk jaar aandacht voor laaggeletterdheid, dat nog steeds een groot probleem is. De focus ligt dit jaar op peuters en kleuters, want werken aan geletterdheid begint immers al vroeg. 

Het dictee is, zoals ieder jaar, geschreven door oud-nieuwslezer Raymond Serré en wordt voorgelezen door NOS-nieuwslezer Jeroen Tjepkema. Burgemeester Gerhard van den Top en Els Brons van de Hilversumse bibliotheek zitten in de jury. 

Met het dictee wordt geld opgehaald voor projecten die laaggeletterdheid tegengaan. 

Meedoen? 

Het Groot Goois Dictee wordt morgenavond gehouden in de raadszaal van de gemeente Hilversum. Het dictee start om 20.00 uur.

Meedoen kan in de raadszaal zelf als je dat aandurft, maar ook vanuit huis: NH Nieuws zendt het hele dictee live uit op televisie, online en in de app.

Kennismaken?

Wil je radio, tv of podcasts maken, techniek leren of je marketingskills inzetten? Meld je aan en we nemen persoonlijk contact met je op voor een kennismaking!

Bekijk vacatures

  Beelden uit 't Gooi

Meer beelden

Jouw foto hier? Mail naar beelden@nhgooi.nl!

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
Net gemist?

40UP Beat

Gisteren om 23:00.

Terugluisteren