Larense Matthäus met wereldberoemd King’s College Choir Cambridge

Laren - Voor nagenoeg iedere liefhebber van Klassieke muziek is de Matthäus Passion van Johann Sebastian Bach hét muzikale hoogtepunt van het jaar. Geen ander werk in de klassieke muziek wordt zo vaak op zoveel verschillende plaatsen uitgevoerd als in ons land. Van de plaatselijke amateur-oratoriumvereniging tot een wereldberoemd orkest met nationale en internationale solisten.

De Stichting Laren Klassiek is er opnieuw in geslaagd een wereldberoemd koor, solisten en orkest te engageren voor de komende uitvoering van de Matthäus Passion in de Sint Jansbasiliek op Palmzondag 25 maart 2018 om 14.30 uur.

Trad vorig jaar het vermaarde Amsterdam Baroque Orchestra and Choir op onder leiding van de dirigent Ton Koopman, dit jaar is gekozen voor het wereldberoemde King’s College Choir uit Cambridge onder leiding van Stephen Cleobury met grote Engelse solisten als Jeremy Budd Evangelist, Edward Grint, Christus, Zoë Brookshaw sopraan, David Allsopp counter tenor, Anthony Gregory tenor en William Gaunt, bas.

Solisten en koor worden begeleid door het internationaal vermaarde Barokorkest The Hanover Band. Het kinderkoor komt uit Midden-Gelderland

In de prachtige akoestiek van de Sint Jansbasiliek zal Stephen Cleobury het concertpubliek op een intense, krachtige en meeslepende manier meevoeren in de sfeer van Johann Sebastian Bachs muzikale meesterwerk over het lijdensverhaal van Christus. Een manier die ontroert.De Matthäus Passion in de Sint Jansbasiliek is voor iedereen zeer goed te volgen aangezien de Matthäus Passion met twee camera’s wordt geregistreerd en op lcd-schermen wordt geprojecteerd.

Tickets
Tickets kunt u bestellen via de Nationale Theater Kassa 0900 – 9203. De toegangskaarten kosten per concert € 59,50 (eerste rang) en € 49,50 (tweede rang), inclusief programmaboekje, pauzedrankje. Voor meer informatie www.larenklassiek.nl