ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Bijna iedereen is tegen, maar gemeente strijdt door vóór woontoren op grens Naarden | NH Gooi
  • Regio Huizen
  • Thema Politiek
  • Woensdag 27 maart om 10:45 | bijgewerkt: om 10:56 uur
  • Gooise streekredactie

Niet alleen de tegenstanders van de veelbesproken woontoren op de grens van Naarden en Huizen gaan door met hun strijd, ook de gemeente Gooise Meren stapt naar de Raad van State. De gemeente vindt het onterecht dat de rechtbank het ontwerp voor de woontoren van tafel veegde omdat het niet zou voldoen aan de regels. 

Driftweg Huizen
Links de Huizer Driftweg, uiterst rechts het grondgebied van Gooise Meren waar de woontoren moet komen. In het midden: de bekende 'oorlogsvilla' 't Hooge Nest. NH Media / Sjoerd Stoop

De rechtbank oordeelde afgelopen maand dat er hoogbouw mag komen op het betwiste stuk natuur op de grens van Naarden en Huizen, vlak naast de Driftweg.

Toch werd het veelbesproken ontwerp voor de 'groene barbapapa' van tafel geveegd, omdat bepaalde details van het ontwerp juist weer niet aan de regels voldeden. Zo passen de trappen en de hellingbaan niet in het bestemmingsplan en wordt de toegestane 'goothoogte' overschreden. De rechtbank verscheurde daarom de verleende vergunning. 

De gemeente Gooise Meren is het daar niet mee eens en vindt dat het hele bouwplan juist wel voldoet aan alle regels van het bestemmingsplan. De gemeente hoopt dat de Raad van State haar daar straks gelijk in geeft. Dat zou de bouw van de veelbesproken woontoren alsnog mogelijk maken. 

Ook tegenstanders strijden door

Eerder werd al bekend dat ook tegenstanders van hoogbouw op het stuk grond naar de Raad van State stappen

Tegenstanders van de plannen willen dat de Raad van State een duidelijke uitspraak doet over de regels omtrent de bouwhoogte. Daar heeft de rechter geen duidelijke uitspraak over gedaan, waardoor een eventueel bouwplan geen hoogtebeperking kent. 

Overigens heeft projectontwikkelaar Jerry Goossens ondertussen al een nieuw ontwerp ingediend voor een woontoren aan de Driftweg. Het gaat om een heel ander gebouw dat wel voldoet aan alle regels van het bestemmingsplan. Gooise Meren moet daar nog een oordeel over vellen. 

Kennismaken?

Wil je radio, tv of podcasts maken, techniek leren of je marketingskills inzetten? Meld je aan en we nemen persoonlijk contact met je op voor een kennismaking!

Bekijk vacatures

  Beelden uit 't Gooi

Meer beelden

Jouw foto hier? Mail naar beelden@nhgooi.nl!

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
Net gemist?

OLM

Vandaag om 16:00.

Terugluisteren