Oldtimer Festival Huizen 2018

Huizen - Na een jaar afwezigheid is het Oldtimer Festival Huizen in 2018 weer terug op de kalender. Omdat het nu is losgekoppeld van de Botterdagen, krijgen de oldtimers dit keer alle aandacht die zij verdienen.

Het Oldtimer Festival Huizen is op zaterdag 1 september 2018. Uiteraard is het sfeervolle Nautisch Kwartier in Huizen weer het decor voor het evenement.

Er komt een Brocante-Boeken-Kunst-Antiek-Streek-Lifestyle markt, die in de Havenstraat  langs de haven zal plaatsvinden. Bezoekers en deelnemers kunnen rekenen op  een zeer gevarieerd programma

Tijdens het Oldtimer Festival Huizen zal een groot deel van het historisch rijdend erfgoed te bewonderen zijn. Niet alleen auto’s, maar ook vrachtauto’s, tractoren, motoren, scooters en bromfietsen. Speciale aandacht dit jaar voor een collectie van de PreWarCars  en een presentatie van de “First Dutch Classic pick-up “collectie.

Te zien zullen zijn o.m. een Plymouth PD uit 1933, een Bugatti T43 uit 1927  een Austin Healy uit 1958 en een Ferrari 308 GTS uit 1978 zullen gebroederlijk naast elkaar staan.   PreWarCars en de Gele Rijders maken het aanbod compleet.
Bij de motoren/bromfietsen zijn een Norton 16 H uit 1943 en diverse Puchs vanaf 1958 te zien.  Een vijftiental  tractoren en twintig vrachtauto’s maken de collectie compleet.

Voor de deelnemers wordt weer een toertocht in de omgeving van het Gooi georganiseerd. Een  automobiliamarkt maakt  ook onderdeel uit van het festival en natuurlijk zal onder andere het Dixieland looporkest A la Carte de muzikale omlijsting weer verzorgen.