ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Debat over relatie tussen religie en wetenschap | NH Gooi
  • Dinsdag 17 april 2018
  • Regio Laren

Overtuigd vrijdenker en atheïst Anton van Hooff gaat op dinsdagavond 17 april in discussie met godsdienstsocioloog Cors Visser in een levendig debat over religie en wetenschap.

Anton van Hooff was docent klassieke geschiedenis aan de universiteit van Nijmegen. Hij schrijft o.a.: theologie is geen wetenschap, hoort dus niet op de universiteit thuis. Geloof en rede sluiten elkaar principieel uit als het om verwerven van verifieerbare en falsifieerbare kennis gaat.

Cors Visser is o.a. bestuursvoorzitter van de Evangelische hogeschool in Amersfoort en lid van een orthodoxe kerk. Hij schrijft o.a.: Kerken en wetenschap, dat is een lastige combinatie. We weten ons vaak geen houding te geven ten opzichte van allerlei wetenschappelijke uitspraken. Tegelijkertijd zijn er praktische mogelijkheden en vooral een houding om daar iets aan te doen. Kernwoorden daarbij zijn: nieuwsgierigheid en verwondering. Bert van Dam zal het debat in goede banen leiden waarbij uiteraard de inbreng van de aanwezigen zeer welkom is.

Het Humanistisch verbond en de bibliotheek HLB organiseren deze avond.
Brinkhuis Laren, dinsdag 17 april 20.00-22.00 uur
Prijs: € 10 (leden), € 12,50 (niet-leden)
Kaarten verkrijgbaar via bliotheekhlb.nl en het humanistischverbond.nl

Kennismaken?

Wil je radio, tv of podcasts maken, techniek leren of je marketingskills inzetten? Meld je aan en we nemen persoonlijk contact met je op voor een kennismaking!

Bekijk vacatures

  Beelden uit 't Gooi

Meer beelden

Jouw foto hier? Mail naar beelden@nhgooi.nl!

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
Net gemist?

Kleurenradio

Gisteren om 19:00.

Terugluisteren