ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent De Gooise zanderijen in beeld gebracht | NH Gooi
  • Zaterdag 25 augustus 2018
  • Regio Laren

In het Brinkhuis aan de Brink in Laren zijn foto’s van de Gooise zanderijen te zien. Ze zijn gemaakt door fotograaf Fred Willems. De expositie maakt deel uit van het Erfgoedfestival ‘Groen in Gooi en Vecht’ en is te zien van 21 juli tot 25 augustus. De Vereniging Vrienden van het Gooi (VVG) is medeorganisator.

Op 26 juli, om 16.00 uur, wordt deze expositie officieel geopend door de burgemeester van Laren, Rinske Kruisinga en de rentmeester van het Goois Natuurreservaat Karin Heerschop.

De VVG heeft zich in de afgelopen jaren intensief beziggehouden met de zanderijen. In 2017 werd een congres gewijd aan deze bijzondere landschappelijke en cultuurhistorische elementen in het Gooise landschap. Als vervolg daarop heeft de VVG een wetenschappelijk onderzoek laten doen naar de waarden van de zanderijen. Het resultaat van dit onderzoek is gepubliceerd in het rapport “Zanderijen in het Gooi. Een landschappelijk analyse”. Dit rapport – dat uitloopt op een serie aanbevelingen voor de toekomst van de zanderijen – is in het voorjaar van 2018 aangeboden aan de Gooise gemeentebesturen.

Fotograaf Fred Willems heeft de zanderijen ook bezocht en de kwaliteiten ervan op zijn eigen manier verwerkt. Hij slaagt erin om iets van de soms uitbundige, soms wat melancholieke sfeer van die Gooise plekken vast te leggen.
Om het bestaan van de zanderijen breder bekend te maken, heeft de VVG een fietsroute langs de zanderijen samengesteld en uitgegeven. Er wordt nog gewerkt aan het plaatsen van informatieborden op een aantal markante plekken langs die route.

Kennismaken?

Wil je radio, tv of podcasts maken, techniek leren of je marketingskills inzetten? Meld je aan en we nemen persoonlijk contact met je op voor een kennismaking!

Bekijk vacatures

  Beelden uit 't Gooi

Meer beelden

Jouw foto hier? Mail naar beelden@nhgooi.nl!

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
Net gemist?

Kleurenradio

Gisteren om 19:00.

Terugluisteren