ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Hilversum krijgt subsidie van drie miljoen voor plaatsen van pakweg 400 tijdelijke huizen | NH Gooi
  • Regio Hilversum
  • Thema Wonen
  • Dinsdag 02 april om 15:37 | bijgewerkt: zaterdag 06 april om 12:01 uur
  • Gooise streekredactie

Hilversum kan rekenen op een subsidie van zo'n drie miljoen euro voor de bouw van pakweg vierhonderd tijdelijke huizen op het al jaren braakliggende circusterrein. De subsidie is een flinke steun in de rug voor de bouw van de woningen. 

Het Circusterrein aan de Diependaalselaan in Hilversum, komst 400 flexwoningen
Circusterrein aan de Diependaalselaan NH Media

Hilversum presenteerde afgelopen zomer een plan om 380 tijdelijke woningen neer te zetten op het circusterrein. Dat terrein ligt al jaren braak, wachtend op nieuwe plannen. De tijdelijke huizen moeten er zo'n vijftien jaar kunnen staan. Daarna verhuizen ze, als het lukt, naar een andere plek in de regio. 

Het geld dat Hilversum krijgt komt uit een speciaal potje van het Rijk om sneller tijdelijke huizen neer te zetten om de woningnood tegen te gaan. De gemeente vroeg 7.800 euro per huis en krijgt het hele bedrag toegekend. 

Het geld wordt overgemaakt zodra er wordt gestart met de aanleg van de funderingen. Een voorwaarde voor de subsidie is dat de huizen er binnen een jaar moeten staan. Voor Hilversum betekent dat dat de huizen over een jaar een feit moeten zijn. 

Kennismaken?

Wil je radio, tv of podcasts maken, techniek leren of je marketingskills inzetten? Meld je aan en we nemen persoonlijk contact met je op voor een kennismaking!

Bekijk vacatures

  Beelden uit 't Gooi

Meer beelden

Jouw foto hier? Mail naar beelden@nhgooi.nl!

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
Net gemist?

Kick Down

Gisteren om 20:00.

Terugluisteren