ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Geen steun voor tegenstanders sluiting Tergooi | NH Gooi

De tegenstanders van de sluiting van het Tergooi-ziekenhuis in Blaricum, hoeven weinig hulp te verwachten van het nieuwe kabinet. Dat meldt onze mediapartner NH Nieuws.

De actiegroep 'Tergooi Blaricum moet open blijven' trok eind september naar Den Haag om 10.000 handtekeningen aan te bieden met als boodschap dat de Blaricumse vestiging open moet blijven.

Minister Bruno Bruins van Medische Zorg schrijft in een brief aan de Kamer dat de norm is dat Spoedeisende hulp en een afdeling verloskunde binnen 45 minuten bereikbaar moeten zijn. Dat komt volgens hem door de plannen van Tergooi niet in het geding. "Ik meng mij dan ook niet in de beslissingen van Tergooi over de reorganisatie van het zorgaanbod."

Wel vindt de minister dat bij dit soort beslissingen sprake moet zijn van een gezamenlijk proces en een gezamenlijke dialoog, waarbij alle relevante regionale partijen, waaronder ook de inwoners, betrokken moeten zijn. Volgens Bruins heeft de ziekenhuisdirectie dat toegezegd.

Kennismaken?

Wil je radio, tv of podcasts maken, techniek leren of je marketingskills inzetten? Meld je aan en we nemen persoonlijk contact met je op voor een kennismaking!

Bekijk vacatures

  Beelden uit 't Gooi

Meer beelden

Jouw foto hier? Mail naar beelden@nhgooi.nl!

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
Net gemist?

Kleurenradio

Gisteren om 19:00.

Terugluisteren