Scholen slaan alarm over alcoholgebruik

Regio - De middelbare scholen in 't Gooi slaan alarm over het 'zorgelijke' alcoholgebruik onder jongeren. Dat meldt Het BELNieuws. De scholen vinden dat het tijd wordt voor een mentaliteitsverandering. Daarom organiseren zij op 1 december van 14.00 tot 15.30 uur een manifestatie in de aula van het Comenius College in Hilversum.

De achttien scholen benadrukken dat er pas echt iets kan veranderen als iedereen meedoet, sportverenigingen, gemeenten, horeca, ouders en de jongeren zelf. Daarom nemen zij het initiatief om samen met de gemeentebesturen dit alcoholgebruik onder jongeren in het Gooi een halt toe te roepen. Zij vinden dat de jeugd nog teveel mogelijkheden heeft om aan drank te komen.

Tijdens de manifestatie worden onderzoeksresultaten gepresenteerd, gaan gezondheidsorganisaties en ex-verslaafden met elkaar in discussie en is er cabaret. Schrijver Özcan Akyol en Olympisch kampioen Ferry Weertman doen eraan mee. Ook van de partij zijn vertegenwoordigers van verschillende school- en gemeentebesturen.