Blaricum: het enige Feyenoordbolwerk in Noord-Holland

Blaricum - Een groot deel van de inwoners van het gebied rondom Amsterdam is, zoals te verwachten, Ajacied. Dat blijkt uit de nieuwe kaarten die de Bosatlas afgelopen week publiceerde. Toch is er één vreemde eend in de bijt: Blaricum is voor Feyenoord. "Dan zie je toch dat we hier beter over voetbal nadenken", aldus een Feyenoord-supporter.

Het valt meteen op als je naar de kaart van de nieuwe voetbalbosatlas kijkt: midden in Ajax-gebied is er een dorp waar niet gejuicht wordt voor de Amsterdammers, maar voor de Rotterdammers. De bosatlas laat op de kaart zien welke club de meeste seizoenskaarthouders hebben in de gemeentes.

Bij de plaatselijke voetbalvereniging BVV'31, hebben ze geen idee waarom Blaricum een buitenbeentje is. "We liggen tussen Amsterdam en Utrecht, dus je zou verwachten dat FC Utrecht en Ajax hier het populairst zijn", vertelt de trainer van het eerste elftal.

Ajax-seizoenkaarthouders voeren dus de boventoon in Noord-Holland. In de kop van de provincie is AZ het populairst en in de gemeentes Velsen en Edam-Volendam wonen de meeste seizoenskaarthouders voor Telstar en FC Volendam.

Bron: NH Nieuws (6FM nieuwspartner)