ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Vier Kerst in de Schaapskooi op de Blaricummerheide | NH Gooi
  • Zondag 16 december 2018
  • Regio Blaricum
Foto: ©Goois Natuurreservaat.
Foto: ©Goois Natuurreservaat.

Zondagmiddag 16 december 2018 viert Goois Natuurreservaat Kerst in de Schaapskooi op de Blaricummerheide. Van 13.30 tot 16.00 uur is de Schaapskooi geopend en is iedereen welkom voor muziek, knutselen, koek en zopie en winterse gezelligheid.

De kudde Drentse Heideschapen, die onderdak vindt in de Schaapskooi, dwaalt lekker op de hei. In de Schaapskooi zelf is het koor van Vocal Easy en het Kerstensemble Muziekvereniging St. Jan - Laren aanwezig en brengt fijne kerstmuziek ten gehore.

Naast muziek en de kerstverhalen kunnen kinderen onder begeleiding van IVN natuurgidsen kaarsen van bijenwas maken en engeltjes van schapenwol knutselen om thuis in de kerstboom te hangen. We zorgen voor winterse gezelligheid met kerstmuziek! De Koffie Society zal met hun Gooische Koffiebus weer overheerlijke koffie, thee, chocomelk, alcoholvrije glühwein en heerlijke winterse versnaperingen aanbieden.

Gratis toegang
De toegang tot het kerstfeest bij De Schaapskooi is gratis. Al wordt een financiële bijdrage voor Goois Natuurreservaat zeer op prijs gesteld.

De Schaapskooi ligt op de Blaricummerheide achter restaurant Tafelberg aan de Oude Naarderweg 3 in Blaricum. En is het beste wandelend, fietsend of met het openbaar vervoer te bereiken. Parkeergelegenheid voor auto’s is beperkt.

Over de Schaapskooi
De Schaapskooi op de Blaricummerheide is een veel bezochte locatie in het Goois Natuurreservaat. In de vroege ochtend en aan het einde van de dag is de kans groot om de schaapskudde bij de kooi te treffen. Op zondagen zijn bezoekers speciaal welkom tussen 14.00 en 16.00 uur. Natuurgidsen van het IVN, afdeling Gooi, geven dan uitleg over een diversiteit aan onderwerpen. Er is aandacht voor zwerfstenen, dieren in de winter, padden, lammetjes, vogels en insecten van de heide, Schotse hooglanders, schapen en paddenstoelen.

Kennismaken?

Wil je radio, tv of podcasts maken, techniek leren of je marketingskills inzetten? Meld je aan en we nemen persoonlijk contact met je op voor een kennismaking!

Bekijk vacatures

  Beelden uit 't Gooi

Meer beelden

Jouw foto hier? Mail naar beelden@nhgooi.nl!

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
Net gemist?

300 Kilo

Gisteren om 21:00.

Terugluisteren