Verken het oude historische Huizen - Regioagenda - NH Gooi
  • NH Gooi Radio / NH Gooi TV
  • Nu op NH Gooi: Informatie niet beschikbaar

Verken het oude historische Huizen

Huizen - Nu de vakantieperiode weer op het einde loopt, is het op de valreep nog mogelijk het oude historische hart van Huizen te verkennen. Dit kan op zaterdag 24 augustus 2019. Een ervaren gids vertrekt om 11.00 uur vanaf het Huizer Museum aan de Achterbaan 82. Kosten € 4,00 per persoon.

Tijdens de verkenningstocht vertelt de gids naast leuke anekdotes het één en ander over de tijd dat Huizen nog zowel een boeren- als een vissersdorp was. Al wandelend komt u langs bijzondere boerderijen, woonhuizen, visserswoningen, de plaats waar de molen heeft gestaan, oude werkplaatsen en meer. De gids zal u er uitgebreid over vertellen. Deze verkenningstocht duurt ongeveer 5 kwartier en eindigt weer bij het museum. Aan het einde van de wandeling bent u een ervaring rijker en weet u veel meer over het dorp Huizen.

Uiteraard kan na de wandeling nog een bezoek gebracht worden aan het museum. Er zijn momenteel twee leuke tentoonstellingen. Eén over de Huizer Molen (waar u onderweg een op schaal gemaakt exemplaar van tegenkomt) en over de Eskaf ‘Van Bot naar Pot’. De Huizer klederdracht is natuurlijk ook te bewonderen.
Rondwandelingen vinden overigens ook plaats op afspraak.

De volgende dorpswandeling vindt plaats op 28 september om 11.00 uur. Zie ook www.huizermuseum.nl.
Huizer Museum
Achterbaan 82
1271 TZ HUIZEN
tel. 035-5250223
receptie@huizermuseum.nl
www.huizermuseum.nl
Openingstijden: dinsdag t/m zaterdag van 11.00 – 17.00 uur