ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Tentoonstelling 'Boten bij de vis' in Huizer Museum | NH Gooi
  • Zaterdag 28 september 2019
  • Regio Huizen
het Huizer Museum
het Huizer Museum

Vanaf zaterdag 28 september 2019  is in het Huizer Museum de tentoonstelling ‘Boten bij de vis’ te zien. Dit is de 2e reizende expositie die is voortgekomen uit het samenwerkingsverband Netwerk Zuiderzee Collectie.

Negen musea rondom de Zuiderzee hebben de handen ineengeslagen voor deze expositie. Het resultaat: een tentoonstelling die je laat kennismaken met de Zuiderzeevissers, hun schepen en de werven waar ze werden gebouwd.

De Zuiderzee vormde de spil van het bestaan voor de dorpen en steden rond het water, en de visserij was hier één van de belangrijkste bronnen van voedsel en inkomsten. ‘Boten bij de vis’ vertelt over de vissersschepen die op de Noord- en de Zuiderzee voeren en de werven waar ze werden gebouwd. Dankzij het succes van de Zuiderzeevisserij ontwikkelde de scheepsbouw zich snel en ontstond er een ware industrie.

De tentoonstelling is een initiatief van Netwerk Zuiderzeecollectie en is samengesteld door Museum Spakenburg, het Huizer Museum, Stichting Musea Noardeast Fryslân, het Wieringer Eilandmuseum Jan Lont, Waterlands Museum De Speeltoren, Museum Kaap Skil, Stadsmuseum Harderwijk, het Fries Scheepvaart Museum en het Zuiderzeemuseum.

De officiële opening is op zaterdag 28 september 2019. De expositie is te zien tot en met 17 november 2019.

Het Huizer Museum staat aan de Achterbaan 82 in Huizen.

Kennismaken?

Wil je radio, tv of podcasts maken, techniek leren of je marketingskills inzetten? Meld je aan en we nemen persoonlijk contact met je op voor een kennismaking!

Bekijk vacatures

  Beelden uit 't Gooi

Meer beelden

Jouw foto hier? Mail naar beelden@nhgooi.nl!

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
Net gemist?

Kleurenradio

Gisteren om 19:00.

Terugluisteren