ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Fragment gemist | NH Gooi

Fragment gemist

NH Gooi Spreekuur

← Toon alles Programmainfo

  • Poep- en plasproblemen bij kinderen

    NH Gooi Spreekuur

    Poep- en plasproblemen bij kinderen kunnen veel stress veroorzaken, bij de ouders maar ook bij de kinderen. Gelukkig is daar vaak wat aan te doen en dat gebeurt bijvoorbeeld in Hilversum op de Plas en Poeppoli van Tergooi MC. Daarover vertellen Urotherapeut, kinderverpleegkundige en kindercoach Annemieke Smeink en kinderarts Johan van der Kaaden.

  • Speekuur - Dialyse

    NH Gooi Spreekuur

    Het dialyse centrum in Tergooi Medisch Centrum bestaat dit jaar 40 jaar. We praten hierover met Dr. Marieke Yo, nefroloog en met Anja Rozenberg, verpleegkundige, beide verbonden aan het dialyse centrum.

  • Spreekuur - HPV vaccinatie en Baarmoederhalskanker

    NH Gooi Spreekuur

    Er schijnt een soort vaccinatiemoeheid te ontstaan, waardoor de vaccinatiegraad daalt. Voor het HPVirus is er alles aan gedaan om dat te voorkomen. Op 1 juni sloot het inhaalvaccinatie programma tegen het HPVirus. Waarom tijdige vaccinatie hiertegen zo belangrijk is bespreekt Mary Voigt met Helène van Meir, gynaecologe bij Tergooi MC in het programma NH Gooi Spreekuur

  • Spreekuur - Huidkanker

    NH Gooi Spreekuur

    Huidkanker is de meest voorkomende vorm van kanker. Ruim 1 op de 5 NL-ers krijgt voor hun 85e een vorm van huidkanker. Jaarlijks krijgen zo’n 77.000 mensen de diagnose huidkanker. Wat is het precies. Hoe krijg je het? Waar moet je op letten? Wat kun je eraan doen of kun je het voorkomen? Allemaal vragen die we gaan bespreken met Serge van Ruth, dermatoloog in Tergooi MC.

  • Spreekuur - ALS

    NH Gooi Spreekuur

    Wat is de ziekte ALS nu precies? In Nederland leven ongeveer 1.500 mensen met ALS, en ondanks intensief onderzoek is het nog steeds een raadselachtige ziekte met een beperkte levensverwachting. NH Gooi Spreekuur praat hierover met neuroloog Dr. Perry van Doormaal, werkzaam in Tergooi MC in Hilversum en in het Universiteit Medisch Centrum te Utrecht.

  • Spreekuur - Werken in en om de OK in Tergooi MC

    NH Gooi Spreekuur

    Stel, je moet binnenkort een operatie ondergaan. Dan is het verstandig om je hier goed op voor te bereiden. Maar hoe doe je dat? Wat moet je meenemen? Met wie krijg je in het ziekenhuis te maken? Wat willen ze vooraf allemaal van me weten? En wat komt er allemaal kijken bij een operatie? We praten hierover met Thomas Luijf, anesthesie-medewerker en Tanja van Goethem, team-manager OK in Tergooi MC,

  • Spreekuur - Gebruiken van drugs

    NH Gooi Spreekuur

    Welke drugs worden het meest gebruikt? Wat voor effect kan het hebben op je lichaam? Wordt het normaler om drugs te gebruiken? Jacqueline Krouwel is in de studio, zij is preventiedeskundige bij Jellinek en helpt ons om antwoorden te vinden op deze vragen die we kregen van de luisteraar. Drugs kun je in onze regio anoniem laten testen bij de Testservice Hilversum.

  • Spreekuur - Dag van de Verpleging

    NH Gooi Spreekuur

    Ruim 200 jaar geleden, 12 mei 1820, werd Florence Nightingale geboren, en zij wordt algemeen beschouwd als grondlegster van de moderne verpleegkunde. Sinds 1965 is 12 mei uitgeroepen als International Nurses Day. Deze Dag van de Verpleging wordt elk jaar op haar geboortedag gehouden. Zo werd hier ook afgelopen week best veel aandacht aan geschonken door diverse instanties. Hoog tijd om hierover bij NH Gooi Spreekuur te praten en dat doen we met Tjitske Lamme, verpleegkundige in Tergooi MC in Hilversum.