Urologie, oncologie en seksualiteit
Vandaag in ons spreekuur zijn Petri Oost, verpleegkundig specialist, en Petra Stallinga, oncologieverpleegkundige, beide werkzaam in Tergooi, te gast om te praten over urologie, oncologie en seksuele gezondheid.
Vandaag in ons spreekuur zijn Petri Oost, verpleegkundig specialist, en Petra Stallinga, oncologieverpleegkundige, beide werkzaam in Tergooi, te gast om te praten over urologie, oncologie en seksuele gezondheid.
Het ondersteunen en faciliteren van wetenschappelijk onderzoek in ziekenhuizen vindt steeds meer plaats in Nederland. We praten hierover met Elisa Kuiper-van den Berg, afdelingsmanager wetenschap bureau en Lydia Kwast, clinical researchcoördinator, beide actief bij het wetenschapsbureau in het Tergooi MC in Hilversum.
Maandag 20 januari vond de eerste robot operatie plaats in Tergooi mc. Een bijzondere dag voor het ziekenhuis. Maar wat is nu precies een robotoperatie. Kort gezegd komt het erop neer dat het met dit systeem – officieel het Da Vinci chirurgisch systeem – mogelijk is om operaties heel precies uit te voeren. Wat zijn de voordelen, welke specifieke operaties kunnen ermee uitgevoerd worden, wat zijn de kosten en baten? Over deze, en veel andere vragen praten we met Thijs Vogten, oncologisch chirurg bij Tergooi mc.
Wat doet alcohol met je gezondheid? Hoe ga je om met sociale druk om te drinken? Dagmar geeft je inzicht, tips en praktische handvatten.
In gesprek met Dagmar Lips, preventiemedewerker bij Jellinek.
In gesprek met ervaringsdeskundige Robin Imthorn over posttraumatische stressstoornis (PTSS). Robin, actief dienende bij het Korps Mariniers, heeft zijn traumatische ervaring opgelopen tijdens een missie in Afganistan. Wat doet PTSS met je, hoe kan je er mee omgaan, wat heeft het voor hem betekent?
Ook in zijn recent verschenen boek Levensvuur deelt hij zijn verhaal over zijn innerlijke strijd en toont hij de moed om de littekens op zijn ziel niet te verbergen, maar als medailles van levenslessen te dragen.
Er zijn veel mensen die heel lang met onbegrepen kaakklachten rondlopen. Naar schatting komt dit bij ca. 20% van de mensen voor. Ze hebben pijn in het gewricht als ze hun kaak bewegen. Durven niet meer uit eten te gaan. En als je niet meer pijnloos kunt eten, gaat je levensvreugde achteruit.
Deze week gaat de uitzending over de behandeling van klachten in het hoofd-halsgebied, en dan met name van de tandheelkundige problemen. Zoals bij het klemmen van de kaak, tandenknarsen, eetproblemen en aangezichtsverlamming. En over de gevolgen van een botbreuk in de kaak. We praten hierover met Gerard Martijn, kaakfysiotherapeut bij ondermeer Tergooi mc
In het Mammacentrum werkt een specialistisch team dat zich volledig inzet om zorg met de beste kwaliteit te leveren voor vrouwen en mannen met borstkanker.
Borstkankerzorg is bij uitstek een terrein waarbij veel disciplines rondom de patiënt samenwerken.
Hester Keuss, Physician assistant radiologie en Esteban van Keulen, Radioloog zijn vandaag in de studio om ons daar meer over te vertellen.