Hart voor Hilversum presenteert verkiezingsprogramma

Hilversum - Woensdag 27 december heeft Hart voor Hilversum (HvH) haar verkiezingsprogramma met de titel ‘En nu Lokaal!’ gepubliceerd. HvH heeft de ambitie om bij de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart 2018 de grootste te worden. Hiervoor heeft de partij 15 speerpunten geselecteerd.

Op de eerste plaats staat het eerder en beter betrekken van inwoners bij besluitvorming door de gemeente. Direct daarna staat ‘Géén Gooistad’ omdat het bestuur dan op nog grotere afstand van de bevolking komt te staan en inwoners nauwelijks nog invloed zullen hebben. Andere opvallende punten in het programma zijn: meer sociale huurwoningen, een grote gratis, fietsenstalling onder het station en het optreden tegen illegale woningsplitsing.

Hart voor Hilversum wil ook op de lasten voor de inwoners letten. Zo wil de partij dat de voorziene stijging op de afvalstoffenheffing geschrapt wordt door te stoppen met de uitrol van een extra oranje bak. Ook wil Hart voor Hilversum dat parkeervergunningen de helft goedkoper worden voor bewoners. Omdat de Gemeente al jaren lang veel winst op maakt op parkeervergunningen, moet dat geld van HvH terug naar de burgers.

Hart voor Hilversum wil 10 of meer zetels behalen. In de huidige raad heeft de partij 6 zetels.