ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Toegankelijke plek voor ouderen in de Meent komt er | NH Gooi

do 8 feb 2018, 16:47 Buurt / wijk

HILVERSUM - Stichting Hilversumse Meent heeft ja te horen gekregen op hun verzoek. Dat betekent dat de gemeente de subsidieaanvraag voor laagdrempelige dagbesteding voor ouderen in de Meent honoreert.

Uit cijfers blijkt dat er veel vergrijzing is in de Hilversumse Meent. Ruim 30 procent is ouder dan 65 jaar en de groep van 75-jarigen groeit. Langer zelfstandig wonen is waar de overheid op inzet en daarmee groeit de behoefte om in de eigen buurt andere ouderen te ontmoeten en samen activiteiten te ondernemen.

Structuur
Nu de aanvraag van de wijkbewoners akkoord is, kunnen de initiatiefnemers aan de slag. Vanaf 1 april moeten de activiteiten starten. Dat gebeurt in een hiervoor ingerichte ruimte in jongerencentrum 't Web. aan De Meent 4A. Iedere maandagochtend en woensdag zijn ouderen uit de Meent met lichte dementie of met behoefte aan meer structuur hier welkom.

Gezelschap
De stichting krijgt hulp van HilverZorg. Een professional van de zorginstantie en vrijwilligers uit de buurt zorgen samen voor de ouderen. "Wij wilden graag een open en toegankelijke plek, waar mensen elkaar kunnen ontmoeten, ervaringen uitwisselen, samen dingen ondernemen en van elkaars gezelschap kunnen genieten", zo stelt Cees Kuijlaars van Stichting Hilversumse Meent.

Zorgeloos
Hij vervolgt: "Zo willen wij helpen voorkomen dat deze ouderen in een sociaal isolement komen of mantelzorgers overbelast raken. We zien dit als een mooie nieuwe stap om een bijdrage te leveren aan zorgeloos oud worden in de eigen buurt met passende ondersteuning."

Dementievriendelijk
Wethouder Eric van der Want van Zorg en Welzijn laat weten dat de gemeente blij is met dit initiatief voor en door bewoners. "De subsidieaanvraag past binnen ons recent gepresenteerde plan voor meer ondersteuning en ontmoeting in eigen buurt en de ambitie van de gemeente voor een "dementievriendelijke gemeente", is zijn verklaring.

Bron: De Gooi En Eembode

Kennismaken?

Wil je radio, tv of podcasts maken, techniek leren of je marketingskills inzetten? Meld je aan en we nemen persoonlijk contact met je op voor een kennismaking!

Bekijk vacatures

  Beelden uit 't Gooi

Meer beelden

Jouw foto hier? Mail naar beelden@nhgooi.nl!

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
  • Beatsensation | Vandaag om 20:00.
  • Met Ryan Vons.
  • 300 Kilo | Vandaag om 21:00.
  • Met Jan-Willem van Beers, Marc Reitsma en Ramon Bakker.
Net gemist?

NH Gooi In Business

Vandaag om 17:00.

Terugluisteren