ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Felle kritiek op provincie | NH Gooi
  • Thema Politiek
  • Maandag 26 februari 2018 om 14:38

Verschillende lokale politici hebben in felle bewoordingen hun kritiek geuit op de fusie-aanpak van de provincie Noord-Holland. De provincie heeft bureau Berenschot ingehuurd om de fusieplannen voor Huizen, Blaricum en Laren voor te bereiden. Daarbij worden volgens berichten in de media de gemeenten buitenspel gezet.

Lijstaanvoerder Martijn Gebbink van D66 Eemnes noemt het ‘een schijnvertoning’. Eemnes is weliswaar niet rechtstreeks bij de fusie betrokken, maar de ontvlechting van de BEL-combinatie maakt daar wel deel van uit.

Hart voor Blaricum heeft een motie ingediend. Daarin vraagt de partij aan het college “om op geen enkele wijze mee te werken aan de door de provincie NH geplande gesprekken met Bureau Berenschot voordat de gemeenteraadsverkiezingen op 21 maart 2018 hebben plaats gevonden en voordat coalitieonderhandelingen hebben geleid tot de vorming van een nieuw College.” De motie komt op 6 maart in de raad.

Kennismaken?

Wil je radio, tv of podcasts maken, techniek leren of je marketingskills inzetten? Meld je aan en we nemen persoonlijk contact met je op voor een kennismaking!

Bekijk vacatures

  Beelden uit 't Gooi

Meer beelden

Jouw foto hier? Mail naar beelden@nhgooi.nl!

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
Net gemist?

Kick Down

Gisteren om 20:00.

Terugluisteren