ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Larens Behoud teleurgesteld over openheid provincie | NH Gooi
Leo Janssen met de zwartgelakte provinciestukken (Foto: LB)
Leo Janssen met de zwartgelakte provinciestukken (Foto: LB)

Leo Janssen secretaris van Larens Behoud is teleurgesteld over de stukken die zijn partij van de provincie Noord-Holland heeft gekregen. De partij had gevraagd deze te mogen zien omdat ze een rol hebben gespeeld bij het besluit van de provincie om de fusie tussen Huizen, Laren en Blaricum in gang te zetten.

Aanvankelijk weigerde de provincie dit omdat er ‘persoonlijke beleidsopvattingen van ambtenaren’ in zouden staan. Larens Behoud stapte toen naar de Hoor- en Advies Commissie van de Raad van State. Die bepaalde dat de provincie per document opnieuw moest onderzoeken wat nu eigenlijk ‘feitelijk is en wat niet’.

“Dit is toch niet te geloven, ” reageert Janssen in de Laarder Courant de Bel. “Een kleine twintig vellen papier zwart gekalkt! Ik was verbijsterd. Als dit met openheid van zaken wordt bedoeld, dan is het meer dan slecht gesteld met de democratische besluitvorming in onze provincie Noord-Holland”.

En hij zegt verder: “Nu worden we gedwongen door de provincie om ons gelijk te halen bij de rechter. Dat brengt een hoop kosten met zich mee. Zo worden we dus uitgerookt! Maar we zijn geen Calimero. We strijden door. We zijn met velen. Met een meerderheid.”

Kennismaken?

Wil je radio, tv of podcasts maken, techniek leren of je marketingskills inzetten? Meld je aan en we nemen persoonlijk contact met je op voor een kennismaking!

Bekijk vacatures

  Beelden uit 't Gooi

Meer beelden

Jouw foto hier? Mail naar beelden@nhgooi.nl!

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
  • Beatsensation | Vandaag om 20:00.
  • Met Ryan Vons.
  • 300 Kilo | Vandaag om 21:00.
  • Met Jan-Willem van Beers, Marc Reitsma en Ramon Bakker.
Net gemist?

NH Gooi In Business

Vandaag om 17:00.

Terugluisteren