ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Uitslapen voor leerlingen Larense middelbare school: eerste lesuur half uur later | NH Gooi
  • Regio Laren
  • Maandag 24 februari 2020 om 13:56 | bijgewerkt: om 13:57 uur
  • Sjoerd Stoop

LAREN - Goed nieuws voor de leerlingen van het het Larense College De Brink: ze mogen vanaf komend schooljaar een half uur langer in hun bed blijven liggen. Het eerste lesuur begint straks niet meer om half negen, maar pas om negen uur. 

Wekker stock
Adobe Stock

Dat de schoolbel voortaan een half uur later klinkt, heeft twee redenen. Volgens de school is het veel beter voor pubers om wat later te beginnen. "Als leerlingen goed uitgerust zijn, dan komt dat de concentratie en prestaties ten goede", vertelt Onno de Bondt, plaatsvervangend directeur. 

"Als leerlingen goed uitgerust zijn, dan komt dat de concentratie en prestaties ten goede"
Onno de Bondt, plaatsvervangend directeur college de brink

Daar komt nog eens bij dat de school het veiliger vindt om leerlingen een half uur later de weg op de sturen om naar school te komen. "Zeker in de winter is het buiten nog zo donker en koud, dat leerlingen van alles kan overkomen. We hebben ook wel eens meegemaakt dat er daardoor ongelukken gebeuren. Door een half uur later te beginnen, willen we dat voorkomen."

Dat de leerlingen later beginnen, wil niet per se zeggen dat ze ook tot later op school zitten. "Onze lessen duren nu 45 minuten, dat wordt straks 50 minuten. We willen het lesrooster een stuk compacter maken. Later beginnen is een eerste stap."

Alleen maar voorstanders

College De Brink is voor zover bekend de eerste school in de regio die de lestijden verlaat. De beslissing van de school is genomen in overleg met leerlingen, ouders en docenten. Iedereen bleek voor. 

💬 NH Gooi-nieuwsdienst
Meld je aan voor de NH Gooi-nieuwsdienst via WhatsApp en ontvang elke werkdag het belangrijkste nieuws uit 't Gooi op je mobiel. Stuur 'NH GOOI AAN' naar 0888505651!

Kennismaken?

Wil je radio, tv of podcasts maken, techniek leren of je marketingskills inzetten? Meld je aan en we nemen persoonlijk contact met je op voor een kennismaking!

Bekijk vacatures

  Beelden uit 't Gooi

Meer beelden

Jouw foto hier? Mail naar beelden@nhgooi.nl!

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
Net gemist?

Kleurenradio

Gisteren om 19:00.

Terugluisteren