• Regio Naarden
  • Zaterdag 04 april om 15:43 | bijgewerkt: om 16:48 uur
  • Sjoerd Stoop

NAARDEN - De jonge Emma (8) uit Naarden heeft een doel: ze wil driehonderd bewoners van verzorgingshuizen in haar stad een tekening brengen, en dat misschien volgende week al. Voor de deur van haar huis staat een grote doos, waar de hele buurt tekeningen in kan doen. 

Snapshot Video 206388 (01:38)
Snapshot Video 206388 (01:38)

Emma vindt het zielig dat alle ouderen vanwege het coronavirus binnen zitten en geen bezoek mogen ontvangen. "Dus hebben de meiden een tekeningenactie bedacht", vertelt moeder Marelle Tolhoek.

"Zeker Emma heeft heel goed door wat er allemaal om haar heen gebeurt door het coronavirus. Dat ouderen nu eenzaam en alleen om hun kamer zitten is natuurlijk heel zielig. Met een tekening laten de kinderen zien dat ze aan de ouderen denken. Dat kan echt helpen."

Oproep

Er wordt nu volop getekend in huize Tolhoek. Om aan de driehonderd tekeningen te komen deed de jonge Naardense met hulp van haar vader een oproep op Facebook. "Samen met mijn zusje roep ik op om zoveel mogelijk tekeningen te maken en naar ons te komen brengen", zo klonk het.

NH Nieuws

En met succes: op het oproepje wordt veel gereageerd. Door trotse volwassenen, maar ook door tekenende kinderen. De hele buurt tekent ondertussen mee, waardoor de doos voor de deur steeds voller raakt.

Tekeningen en zakjes paaseitjes

Maar er kunnen er nog heel veel bij, want de Naarder verzorgingstehuizen zitten te springen om de tekeningen. "Nadat we de oproep plaatsen, belde er iemand van verzorgingshuis Naarderheem, met de vraag of we ze ook niet wilden vergeten. Die staan ook op het lijstje. We hopen nu volgende week al op pad te kunnen gaan met de tekeningen en zakjes met paaseitjes."

Naarder kinderen die Emma willen helpen met haar tekeningenactie kunnen hun tekening inleveren aan de Van Limburg Stirumlaan 95. 

;

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
Net gemist?

Kick Down

Gisteren om 21:00.

Terugluisteren