ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Drie jaar cel geëist voor gewelddadige woningoverval in Naarden | NH Gooi
  • Regio Naarden
  • Zondag 19 juli 2020 om 12:51 | bijgewerkt: om 12:52 uur
  • Sjoerd Stoop

NAARDEN - Een celstraf van drie jaar: dat is wat een 31-jarige Chileense man staat te wachten voor het plegen van een geweldadige woningoverval in Naarden in februari van dit jaar. Dat is althans de straf die het Openbaar Ministerie tegen hem heeft geëist. 

woningoverval naarden
Woningoverval in Naarden Inter Visual Studio / Judith van Dijkhuizen

De man wordt er van verdacht afgelopen februari samen met een minderjarige jongen op klaarlichte dag een geweldadige woningoverval te hebben gepleegd aan de Dr. Anthon van der Horstlaan. Een van de bewoners van het huis lag op dat moment te slapen. Toen de overvallers binnenkwamen werd de bewoner bedreigd, mishandeld en vastgebonden.

Een oplettende buurtbewoner zag de twee verdachten het huis binnendringen en belde de politie. Toen de mannen merkten dat de politie buiten stond, probeerden ze via het dak te vluchten met sieraden en geld. Ze konden al snel worden gepakt.

Verdachten kenden elkaar pas net

De Chileen vertelde vrijdag tegen de rechter zijn jonge medeverdachte pas een dag te kennen, zo schrijft De Gooi en Eemlander. Ze hadden elkaar leren kennen in een hostel in Amsterdam. De man logeerde daar op doorreis naar Duitsland. Ze besloten de volgende dag een inbraak te plegen. Ze gingen samen met de trein naar Naarden. Volgens de man kwam het plan van zijn medeverdachte. 

De man verklaarde verder ook geen geweld tegen het slachtoffer te hebben gepleegd, dat zou zijn medeverdachte gedaan hebben. Hij stelt het huis te hebben verlaten toen hij doorkreeg dat de bewoner thuis was. Het slachtoffer zegt door de twee mannen te zijn aangevallen. 

De rechter doet over twee weken uitspraak in de zaak. De minderjarige medeverdachte, een 17-jarige jongen uit Zeist, werd eerder deze week veroordeeld tot negen maanden jeugddetentie.

Kennismaken?

Wil je radio, tv of podcasts maken, techniek leren of je marketingskills inzetten? Meld je aan en we nemen persoonlijk contact met je op voor een kennismaking!

Bekijk vacatures

  Beelden uit 't Gooi

Meer beelden

Jouw foto hier? Mail naar beelden@nhgooi.nl!

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
Net gemist?

Kick Down

Gisteren om 20:00.

Terugluisteren