ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Vanaf september weer wandelen over grote Muiderbergse joodse begraafplaats | NH Gooi
  • Thema Het weer
  • Dinsdag 28 juli 2020 om 12:20 | bijgewerkt: om 12:21 uur
  • Sjoerd Stoop

MUIDERBERG - Na een lange pauze vanwege het coronavirus worden er vanaf september weer rondleidingen gehouden over de joodse begraafplaats van Muiderberg, de grootste joodse begraafplaats van Nederland. Wel kan slechts de helft van het aantal belangstellenden meewandelen. 

Begraafplaats Muiderberg
Begraafplaats Muiderberg NH

Vanwege het coronavirus waren alle geplande rondleidingen van dit jaar geannuleerd, maar met een paar maatregelen kan de reeks toch weer opgepakt worden. Naast dat er maar twaalf mensen mee kunnen wandelen in plaats van 24, vertrekt de rondleiding ook vanaf de parkeerplaats tegenover de begraafplaats en niet in het hoofdgebouw. 

De rondleidingen over de begraafplaats worden gegeven door Muiderberger Harry Mock, die alles weet over de begraafplaats. De rondleidingen blijken vanaf het begin een schot in de roos. "Er liggen maar liefst 45 duizend mensen, maar eigenlijk weten Muiderbergers amper hoe het eruit ziet", vertelde Mock al eerder tegen NH Nieuws. Uiteindelijk bleek er zelfs een wachtlijst nodig, omdat de animo zo groot was. 

De rondleidingen op de liefst 32 voetbalvelden grote begraafplaats zijn gratis. De eerste rondleiding is op 4 september. Daarna zijn er nog rondleidingen op 6, 9, 13 en 16 november.

NH Nieuws deed eerder mee aan een rondleiding over de begraafplaats: 

Kennismaken?

Wil je radio, tv of podcasts maken, techniek leren of je marketingskills inzetten? Meld je aan en we nemen persoonlijk contact met je op voor een kennismaking!

Bekijk vacatures

  Beelden uit 't Gooi

Meer beelden

Jouw foto hier? Mail naar beelden@nhgooi.nl!

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
Net gemist?

Kick Down

Gisteren om 20:00.

Terugluisteren