• Maandag 03 augustus om 11:19 | bijgewerkt: om 18:14 uur
  • Eva Doesborgh

'T GOOI - Dat we deze zomer grotendeels op vakantie gaan in eigen land door het coronavirus, zorgt er voor dat ook de Gooise plaatsen een flinke toename merken in het aantal Nederlandse toeristen. Dat blijkt uit een rondgang langs de Gooise VVV's.

Fietsers
Fietsers Adobe Stock

De medewerkers van de VVV’s merken dat er veel meer Nederlanders en veel minder buitenlanders dan gewoonlijk aan de balie staan. "De hele wereld kwam hier, van China tot Amerika, maar door corona zijn ze er nu niet meer. We merken wel dat er meer Nederlanders aan de balie staan", vertelt een medewerkster van VVV Weesp. 

"Normaal is de verdeling ongeveer fifty-fifty, maar nu is zeker tachtig procent van de bezoekers Nederlands"
Mirjam Calis van VVV Naarden

Ook Naarden merkt een stijging van het aantal Nederlandse toeristen. "Normaal is de verdeling tussen Nederlanders en buitenlanders ongeveer fifty-fifty, maar nu is zeker tachtig procent van de bezoekers Nederlands", vertelt Mirjam Calis van VVV Naarden. "De buitenlandse bezoekers die alsnog langskomen, komen voornamelijk uit België en Duitsland."

Buitenactiviteiten gewild

De Nederlandse toeristen die deze zomer een bezoekje brengen aan 't Gooi, zijn vooral op zoek naar buitenactiviteiten. "Heel veel mensen komen hier en willen erg graag fietsen en wandelen in de omgeving, maar de boottochten zijn momenteel ook heel erg populair", aldus Marjolein van Brussel van VVV Hilversum.

De boottochten doen het in meerdere plaatsen goed. Zo heeft VVV Naarden al bijna even veel bootreizigers gehad als vorig jaar, terwijl nu nog maar de helft van het aantal passagiers aan boord mag en er drie maanden niet gevaren is.

Naast de buitenactiviteiten blijven de activiteiten zoals een bezoek aan een museum of de kerk nog even populair.

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
Net gemist?

Kick Down

Gisteren om 21:00.

Terugluisteren