• Regio Naarden
  • Zondag 27 september om 14:31 | bijgewerkt: om 20:14 uur
  • Redactie

De grote boom die gisteravond rond half twaalf omwaaide in de vesting van Naarden kwam terecht op een huis en twee auto's. De ravage die de boom veroorzaakte was enorm. Houtrot en een straffe wind zijn de boom fataal geworden.

Boom omgevallen Naarden
Boom omgevallen Naarden NH Nieuws

"Het was een enorme dreun, je weet niet wat je overkomt", vertelt Mia Vos de Mooij. Mia woont in het huis waar de boom gedeeltelijk tegenaan viel. "Ik heb geluk gehad dat hij  niet iets meer naar links was gevallen, daar lag ik op mijn bed."

De boom trekt meerdere dakpannen en decoratie van Mia haar huis. De twee auto's waar de boom op is gevallen hebben blikschade. "We waren gisteren bij vrienden en kwamen terug, maar konden niet weg", vertelt Anet de Vries Sanentijn. Haar leaseauto werd onder de boom bedolven. "De boom was vol op onze auto gevallen. Je geloof het gewoon niet. Je denkt: dat is toch niet mijn auto."

NH Nieuws

De brandweer is urenlang bezig geweest met het ruimen van de grote boom, die volgens omwonenden mogelijk door een combinatie van wind en houtrot is omgevallen. "Ze zijn tot drie uur bezig geweest met zagen enzo", vertelt Mia Vos de Mooij, die geen oog meer dicht heeft gedaan vannacht. 

Geliefde boom

Mia was gehecht aan de boom. "Hij was pal voor mijn deur.", vertelt ze. "Ik zat er altijd van te genieten. Dit is een groot gemis, maar ik ben alleen maar dankbaar dat het goed gegaan is, daar gaat het om."

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
Net gemist?

Kerk en Samenleving

Vandaag om 09:00.

Terugluisteren